Trenéři se shodli, že Boleslav postoupila zaslouženě
Klub

Trenéři se shodli, že Boleslav postoupila zaslouženě

Redakce

Při hodnocení pohárového měření sil boleslavských a plzeňských fotbalistů se trenéři Miroslav Koubek a Pavel Vrba vyjádřili podobně: „Boleslav postoupila zaslouženě."

„Postup přes mistrovskou Plzeň je zasloužený, ani v Plzni jsme nehráli špatný fotbal," pravil boleslavský Miroslav Koubek.
„Boleslav zaslouženě postoupila, dala nám tři góly a my jí jenom jeden,"
prohlásil plzeňský Pavel Vrba.

Miroslav Koubek přiznal, že jeho mužstvo toužilo po dobrém výsledku v pohárovém utkání pro zlepšení nálady po nešťastně ztracených ligových bodech v Liberci. „Potřebovali jsem se chytit po zmaru, který jsme prožili v Liberci. Pohár nám posloužil vrátit do optimální pohody kabinu."

Z pohárového úspěchu měl radost: „Postupu do čtvrtfinále si vážíme. Při čekání na druhý gól, který byl samozřejmě velmi důležitý, jsem byl zdravě nervózní, ale to jsem vždycky. V pozměněné sestavě jsme delší čas hledali herní rytmus a Plzeň byla živější. Náš výkon vygradoval v zasloužený postup. Významný moment zápasu byl, že jsme přežili Bergerovu šanci."

Koubek se vyjádřil i k plzeňské sestavě, která se hodně lišila od běžné ligové: „Nezabývám se tím, s kým soupeř nastoupil. Všichni plzeňští hráči mají svoji kvalitu. Spíše jsem měl obavu že pohárová sestava Plzně bude svižná a neunavená z ligy. Pravda je, že jí chyběla excelentní podpora krajních obránců Rajtorala a Limerského."

„Prostor dostali hráči širšího kádru. Někteří z nich to zvládli velice dobře, například Wágner odehrál nejlepší utkání od doby, co přišel do Plzně, jiní se s příležitostí vypořádali hůře," okomentoval pohárové složení Plzně její kouč Pavel Vrba, který litoval zmařené Bergerovy šance. „Kdyby ji proměnil, mohli jsme zápas více zdramatizovat."

Fanshop banner