V pohárové odvetě zdolali Plzeň a nyní je čeká Sparta
Klub

V pohárové odvetě zdolali Plzeň a nyní je čeká Sparta

Redakce

Boleslavští při obhajobě loňského pohárového triumfu vyřadili mistrovskou Plzeň, když s ní neprohráli ani jedno ze dvou osmifinálových utkání. Ve čtvrtfinále Poháru České pošty je nyní čekají dva zápasy se Spartou Praha.

První poločas začali aktivněji Plzeňští. Boleslavští postrádali přesnost v kombinaci. Po prvním plzeňském rohu v 9. minutě povedenou hlavičku Hájovského vyrazil Šeda. I když Plzeň byla v úvodní čtvrthodince častěji před soupeřovou brankou, gól inkasovala po rozehrání prvního rohu Boleslavi.
V 16. minutě roh kopal Mareš a úspěšně hlavičkoval jarní boleslavský kanonýr Kúdela s pomocí lehké teče stopera Hájovského - 1:0.

Gól v plzeňské síti obraz hry ještě pár minut nezměnil. Boleslav nadále čelila plzeňským útokům, i když i její hráči se začali prosazovat do koncovky. Plzeňského gólmana dvakrát protáhl Fillo, ve 21. a 26. minutě. Kolem 30. minuty přežila Boleslav sérii čtyř rohových kopů, po prvním z nich mužstvo podržel Šeda vyražením Horovy bomby. O pět minut později hrozila ze dvou slepených rohů naopak Boleslav, Dimitrovski ani Rolko se neprosadili. Ve 38. minutě Šírlův roh u bližší tyče pěkně hlavičkoval Dimitrovski, ale Čech zázračně vyrazil. Stejně dobře si poradil ve 42. minutě s přízemní ranou Mareše po akci Štohanzla s Chramostou.

Druhý poločas pokračoval zajímavým fotbalem, neboť oba týmy usilovaly o postup. Boleslavští začali svižnou akcí trojice Janíček, Fillo, Chramosta, která však skončila rohem.
V 53. minutě se Hora důrazně přes Kyselu dostal do střelecké pozice, ale branku Šedy minul. V 56. minutě měla Plzeň největší šanci druhého poločasu. Na hranici vápna Darida přenechal míč Bergerovi a ten se ocitl sám před brankou. V poslední chvíli mu jasnou gólovou šanci zmařil Rolko. V 61. minutě po Šírlově rohu a Rolkově hlavičce skóroval hlavou Chramosta, ale rozhodčí jej viděl v ofsajdu a gól neuznal. V 69. minutě se Boleslav vymanila z plzeňského tlaku Marešovým únikem, z jehož přihrávky Fillo nastřelil brankáře a další bombu Šírla nepustil k Čechovi obránce.

V 76. minutě Horváthův centr z trestného kopu bez přípravy napálil Beránek a brankář Šeda vyrazil od levé tyče. Boleslavští okamžitě zaútočili. Podle levé lajny utekl právě mladému plzeňskému obránci Beránkovi zkušený Šírl. Z jeho centru se sice Mareš neprosadil, ale odražený míč poslal do sítě Chramosta - 2:0.
Druhý gól Boleslavi byl rozhodujícím momentem odvetného utkání. Přesto se zajímavý fotbal hrál do poslední minuty. Ani jeden tým nepolevil v ofenzivním úsilí. Vítězství a postup Boleslavští uhájili. Za týden je čeká první čtvrtfinálové utkání se Spartou Praha.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Kúdela, Janíček - Fillo (89. Kalina), Chramosta, Štohanzl (71. Zahustel) - Mareš (86. Kulič).

Sestava FC Viktoria Plzeň: Čech - Řezník, Trapp, Hájovský, Beránek - Darida (64. Horváth), Berger - Hora (82. Petržela), Kolář (72. Pilař), Ďuriš - Wágner.

Góly: 16. Kúdela, 76. Chramosta

ŽK: Rolko

Rozhodčí: Možíš - Večeřa, Pelikán

Diváků: 1682

Fanshop banner