Ukrajince přehráli až po přestávce
Klub

Ukrajince přehráli až po přestávce

Redakce

Poslední přípravné utkání boleslavských dorostenců mělo punc mezinárodního duelu. Střetnutí s družstvem Karpat Lvov z Ukrajiny bylo kvalitní prověrkou před prvním mistrovským utkáním na Viktorii Žižkov.

Oba týmy začaly hodně opatrně. Postupem času se více do hry dostal Lvov a přehrával Boleslav ve středu hřiště. Boleslavští pracovali poctivě dozadu, ale v útočné fázi neexistovali.
První poločas
se odehrál většinou ve středu hřiště. Útočná snaha Lvovských končila před pokutovým územím nebo u brankáře Výdy. Jediná pohledná kombinace od boleslavského týmu měla kořeny u Bory, který hledal finální přihrávkou dobře nabíhajícího Holečka, ale ten o kousek nedosáhl na míč.

Druhý poločas byl od Boleslavských vydařenější.
V 52. minutě střelu Martínka ukrajinský brankář vyrazil na rohový kop. Z něho padl úvodní gól utkání. Přetažený míč na zadní tyči našel Živnůstka a jeho nepovedenou střelu doklepl do branky pohotově Martínek - 1:0.

V 69. minutě zahrozil Lvov, ale nebezpečnou střelu z pokutového území reflexivně vyrazil Výda. V 70. minutě utekl po pravé straně Kocourek a jeho přihrávka našla Lacka, který ve velké šanci selhal. V 72. minutě nebezpečně střílel Hodač, ale minul branku.
V 73. minutě Kateřiňák tvrdou ranou prostřelil brankáře - 2:0.

V 75. minutě podruhé podržel boleslavský tým brankář Výda, když zneškodnil rychlý brejk soupeře po nevyužitém boleslavském rohovém kopu. Hned vzápětí musel řešit další nebezpečný brejk soupeře Jonáš faulem, za který nebyl boleslavský hráč vyloučen pouze zásluhou velké shovívavosti sudího. ,,Po utkání mně rozhodčí vysvětloval, že hráče nechtěl v přípravném utkání vylučovat. Souhlasím, že po tomto zákroku za normálních okolností se uděluje červená karta,'' uvedl boleslavský kouč Mrvík. V 75. minutě se ve druhé velké příležitosti objevil Lacek. Tentokrát nastřelil břevno.
V poslední minutě se individuálně po kličkované prosadil Kubelka - 3:0.

Trenér Martin Mrvík k utkání řekl: „První poločas byl z naší strany bojácný a směrem dopředu jsme byli neškodní. Soupeř byl lepší v kombinaci a měl více ze hry. I přesto jsme ho nepustili do vážnější šance. Druhá půle byla o něčem jiném. Soupeře jsme zatlačili na jeho polovinu a až na tři nepříjemné brejky jsme byli lepším týmem. Chválím brankáře Výdu, který tým v důležitých okamžicích podržel a celé družstvo za přístup ve druhém poločasu. Doufám, že týmu vítězný závěr přípravy prospěje a že vstoupí dobře do mistrovské sezony a zaútočí na mistrovský titul."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Výda - Jonáš, Živnůstka, Pajer (41. Nedošetko), Kahoun (60. Houžvička) - Holeček(60. Hodač) - Horváth (60. Kocourek), Zemánek, Zoubek (50. Kateřiňák), Bora (60. Lacek) - Martínek (60. Kubelka).

Góly: 53. Martínek, 73. Kateřiňák, 80. Kubelka

Fanshop banner