V Příbrami vyhráli nejtěsnějším rozdílem
Klub

V Příbrami vyhráli nejtěsnějším rozdílem

Redakce

Jedno z posledních přípravných utkání hráli Boleslavští v Příbrami, na půdě družstva z druhého místa skupiny A dorostenecké ligy, což byla dobrá konfrontace s republikovou špičkou.

Celé utkání bylo bojovné. Umělá tráva hřiště s minimálními rozměry nedávala příliš prostoru ke kombinaci a tak oba týmy nepředváděly příliš hezký fotbal. Příbram byla důraznější a tak měla místy více ze hry. Boleslavský tým měl několik slibně se rozvíjejících kombinací, které však skončily nepřesnou finální přihrávkou.
V 7. minutě poprvé zahrozila Příbram, když dobře zakombinovala a brankář Výda musel zasahovat. V 10. minutě Pajerově trestnému kopu chyběly směr i razance. Ve 12. minutě se individuálně prodral Houžvička až před brankáře soupeře, kde mu míč v poslední chvíli utekl. Ve 29. minutě Příbramští nevyužili chyby v boleslavské obraně a při dalším útoku soupeře podržel tým Výda.
Ve 33. minutě přišel rozhodující okamžik utkání. Míč dostal na půlící čáře Kocourek, jenž rychlostí překvapil všechny bránicí hráče a v koncovce pak přehodil vybíhajícího brankáře - 0:1.

Ke konci poločasu měli Boleslavští dvě nebezpečné standardky. Nejprve rohový kop Kateřiňáka a hned vzápětí trestný kop Hodače, který jen o kousek minul Holečkovu hlavu.

Do druhé půle vstoupil lépe příbramský tým a prvních deset minut sevřel boleslavské hráče na jejich polovině. Boleslavští zdárně odolali několika rohovým a trestným kopům. Při dalším závaru měli brankář Výda společně se všemi bránícími hráči co dělat, aby udrželi čisté konto a těsné vedení v utkání. V 52. minutě po rychlém boleslavském protiútoku Lacek vstřelil gól, který rozhodčí nejprve uznal a po chvilce definitivně odvolal pro údajný ofsajd. V 55. minutě předvedl hezkou myšlenku Martínek, který krásně uvolňoval kolmou přihrávkou spoluhráče, ale jen o chloupek nenašel adresáta. V 68. minutě Boleslavským nevyšla dobrá kombinace. V 77. minutě při posledním pokusu Příbrami o vyrovnání dobře reagoval Výda. A tak herně vyrovnané utkání, kde chvíli vládl jeden a chvíli druhý tým, skončil těsným boleslavským vítězstvím.

Boleslavský trenér Martin Mrvík po utkání řekl: „Můžu být spokojený s výsledkem a nasazením. Porazili jsme další tým, který patří do špičky v republice, čehož si moc cením. Jsem rád, že jsme neinkasovali a že jsme výborně pracovali při spoustě trestných a rohových kopů soupeře. Jinak mám k naší hře výhrady. Na můj vkus v ní bylo mnoho ztrát a nepřesností, které nás brzdili dostat se do dobrého tempa. Nebyl jsem spokojený s důrazem a počtem získaných odražených míčů. V tomhle směru nás soupeř převyšoval. Dnes vyhrál spíše šťastnější tým.Utkání by zasloužilo spíše remízový stav."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Výda - Nedošetko (60. Jonáš), Kozma, Pajer, Houžvička (60. Kahoun) - Kateřiňák - Kocourek (50. Martínek), Holeček (60. Horváth), Hodač (65. Razák), Lacek (50. Zemánek) - Kubelka (60. Bora).

Góly: 33. Kocourek

Fanshop banner