V pohárovém duelu se střetnou zklamané týmy
Klub

V pohárovém duelu se střetnou zklamané týmy

Redakce

Odveta osmifinále Poháru České pošty FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň se hraje ve středu 14. března od 15,30 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. První utkání před týdnem skončilo nerozhodně 1:1. Na vítěze čeká ve čtvrtfinále Sparta Praha.

Mladá Boleslav i Viktoria Plzeň mají za sebou neúspěšný ligový víkend. Boleslavští nepochopitelně pokazili závěr utkání v Liberci, kde inkasovali dva góly v tříminutovém nastavení a ztratili téměř jisté vítězství. Plzeňští na domácím hřišti dostali čtyři góly, aniž sami nějaký dali, ve střetnutí se zachraňující se Sigmou Olomouc a šokovali tak nejen své příznivce, ale i celou tuzemskou fotbalovou veřejnost.

Pro Mladou Boleslav je Viktoria Plzeň nejčastějším soupeřem v uplynulých dvou letech. Kromě bojů o ligové body spolu opakovaně hráli i v tuzemské pohárové soutěži.
V loňském ročníku poháru Ondrášovka cup 2010/2011 se boleslavští a plzeňští fotbalisté střetli ve čtvrtfinále. Nejprve v úterý 12. dubna v Mladé Boleslavi a v odvetě ve středu 20. dubna na plzeňském hřišti. Vždy vyhrála Mladá Boleslav 2:1 a tudíž postoupila do semifinále a následně i do finále, které vyhrála nad Sigmou Olomouc v penaltovém rozstřelu.
V pátek 22. července 2011 se střetli o trofej Synot Tip Superpohár 2011 na plzeňském hřišti. Domácí Plzeňští v roli ligového mistra a Boleslavští jako vítězové poháru. V prvním poločase dal Táborský vedoucí gól Boleslavi. Šest minut před koncem Hora vyrovnal. V penaltovém rozstřelu Plzeň vyhrála 4:2 a radovala se z českého superpoháru.

V aktuálním ročníku tuzemského poháru, který začal pod titulem Ondrášovka cup a pokračuje jako Pohár České pošty, los svedl Plzeň s Boleslaví ke vzájemnému souboji již v osmifinále. Mělo se odehrát již na podzim 2011, ale kvůli plzeňské vytíženosti způsobené účastí v Lize mistrů se dohrává až v letošním březnu.
První utkání
se hrálo ve středu 7. března v Plzni. Skončilo nerozhodně 1:1, když oba góly padly v druhém poločase. Boleslav poslal do vedení Ščuk, za Plzeň vyrovnal Wágner. V odvetě ve středu 14. března tak mají k postupu oba týmy skoro stejně blízko.

Fanshop banner