Spáchali jsme fotbalovou sebevraždu, povzdechl si trenér Koubek
Klub

Spáchali jsme fotbalovou sebevraždu, povzdechl si trenér Koubek

Redakce

Nevídaný zvrat v nastavení, kdy Boleslavští přišli o jasné vítězství, se pochopitelně promítl i do nálady trenérů na tiskové konferenci bezprostředně po zápase.

Miroslav Koubek byl zdrcený. Podobně prohraný vítězně rozehraný zápas ve své hráčské ani trenérské kariéře nezažil. Až tentokrát v Liberci...
„Spáchali jsme fotbalovou sebevraždu. Tím neříkám, že si Liberec body nezasloužil. Viděli jsme dramatickou bitvu plnou osobních soubojů se zvýšenou agresivitou způsobenou příšerným terénem, který na libereckém hřišti byl. V prvním poločase jsme se těžko vymaňovali z libereckého tlaku a především díky brankáři Millerovi ustáli gólové šance Liberce,"
ohlížel se za průběhem utkání Miroslav Koubek. „Druhý poločas jsem si říkal, že Liberec těžko vydrží nasazené tempo. A ve chvílích, kdy Liberci docházely síly, jsme měli dát druhý gól, ale pokazili jsme lehkovážností brejkové situace," dodal.
Ke dvěma inkasovaným gólům v nastaveném čase Miroslav Koubek řekl: „Je mi z těch gólů, kterými jsme ztratili vítězství, smutno. Hodně se zlobím na Mareše, který se v závěru choval velmi lehkovážně. Teprve se ukáže, co s námi taková prohra udělá. Věřím, že jsme silní a zvládneme to."

Jaroslav Šilhavý se při příchodu mezi novináře přiznal, že se ještě z divokého závěru utkání nevzpamatoval. „Soupeři jsme darovali vedení po autovém vhazování. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že chceme skóre změnit, ale nervozita nám svazovala nohy. V závěru jsme všechno vrhli do útoku a Boleslav dobře bránila. Měli jsme štěstí, že neproměnila žádný z brejků. A ještě větší štěstí jsme měli, když k vyrovnávacímu gólu, ze kterého jsme byli nadšení, jsme přidali ještě druhý. Hráči si za snahu výhru zasloužili, i když hráli hodně nervózně a nepřesně. Kýžené body jsme získali se štěstím a Boleslavi je mi líto," vyzpovídal se ze svých pocitů liberecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Fanshop banner