Vyhraný zápas prohráli v nastavení
Klub

Vyhraný zápas prohráli v nastavení

Redakce

Nevídaný kolaps zažili Boleslavští na liberecké trávě. O těsné vedení přišli dvěma góly inkasovanými ve třech nastavených minutách.

Boleslav v Liberci tři roky nebodovala a v posledních dvou zápasech z patnácti hraných o ligové body dvakrát vysoko prohrála, vloni na jaře v Liberci 0:4 a na podzim doma 1:4. Měla tedy co napravovat, ale nenapravila...

V prvních minutách držel Liberec míč častěji na svých kopačkách, ale do koncovky ho boleslavská defenzíva nepouštěla. První střelou na branku byla Kúdelova rána ve 3. minutě. Kolem 11. minuty kopali Liberečtí dva rohy, ale bez úspěchu. V 16. minutě Zahustelovu přihrávku zkoušel zakončit patičkou Chramosta, ale brankáře Bičíka nezaskočil.
V čase mezi 22. a 24. minutou neproměnili Liberečtí tři jasné příležitosti. Nejprve si Miller poradil s povedenou střelou Váchy, potom zlikvidoval sólo Rabušice a do třetice uspěl proti Štajnerovi, jenž z malého vápna bez přípravy završil Šuralův centr.
Ve 31. minutě po Šírlově autovém vhazování Chramosta od koncové lajny zacentroval před branku, kde Zahustelovu ránu zblokovali liberečtí obránci, stejně tak uspěli i při Fillově pokusu. Teprve když se míč odrazil ke Kúdelovi, tak jarní kanonýr zamířil přesně k levé tyči, kam se brankář Bičík natahoval marně - 0:1

Ve 43. minutě mohl boleslavské vedení navýšit Fillo, ale nepotrestal nedorozumění brankáře Bičíka s obráncem Fleišmanem. V poslední minutě poločasu míč z Breznaníkovy kopačky proletěl neškodně boleslavským brankovištěm.

Ve druhém poločase to dlouho vypadalo, že Boleslavští těsně vedení uhájí a dovedou zápas ke tříbodovému zisku. O všechno přišli ve třech minutách nastavení.
Boleslavské vedení mohl zvýraznit v 65. minutě Zahustel hlavičkující těsně mimo po Šírlově centru. Uprostřed druhého poločasu kupily oba týmy chyby, ale bez gólových trestů. V 79. minutě uvolnil Štajner ve vápně Rabušice, ale toho Miller famózně vychytal. V 84. minutě Mareš obehrál Váchu, ale nepřelomoval gólmana Bičíka a Kúdela nastřelil jen tyč odkryté branky.
Když čtvrtý rozhodčí ukázal, že utkání bude pokračovat nad řádnou hrací dobu třemi nastavenými minutami, zdál se být ten čas jen formalitou k potvrzení boleslavského vítězství. Ztráta koncentrace a série nedůsledností však vše zhatily.
Ve druhé minutě nastavení vyrovnal Gebresselasie přízemní ranou přesně k pravé tyči - 1:1. A o minutu později se do stejného místa trefil i Bosančič - 2:1.

FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Janíček, Dimitrovski, Šírl - Ščuk, Kúdela - Zahustel, Kulič (90. Táborský), Fillo (62. Štohanzl) - Chramosta (70. Mareš).

FC Slovan Liberec: Bičík - Gebreselassie, Kelič (80. Musiol), Polák, Fleišman - Šural, Janů (64. Hadaščok) - Štajner, Vácha, Breznaník - Rabušic (80. Bosančič).

Góly: 90. Gebresselasie, 90. Bosančič - 31. Kúdela

ŽK: Šírl, Kulič, Ščuk, Mareš, Kúdela

Rozhodčí: Paták - Jiřík, Gallo

Diváků: 4368

Fanshop banner