První pohárový duel bez vítěze
Klub

První pohárový duel bez vítěze

Redakce

První osmifinálové utkání Poháru České pošty skončilo zaslouženou remízou. Odveta se hraje za týden ve středu 14. března v Mladé Boleslavi a ta již musí rozhodnout o postupujícím do čtvrtfinále proti pražské Spartě.

První poločas odehráli hráči v poklidném tempu s kombinačními akcemi, které charakterizovala opatrnost. Plzeňští se snažili co nejdéle podržet míč pod kontrolou, Boleslavští je neúnavně a často úspěšně napadali.
První povedenou střelu na soupeřovu branku vyslal boleslavský Mareš, ale Čecha nezaskočil. V 10. minutě se ve vápně neprosadil Fillo. Na druhé straně Bergerovu ránu z osmnácti metrů kryl Šeda nadvakrát. Ve 24. minutě Kolářův centr hlavičkoval Ďuriš s pomocí teče o Ščukovu hlavu tak nebezpečně, že Šeda měl plno práce s vytlačením míče nad břevno. Fillův centr nepustil ke Štohanzlovi stoper Čišovský. Plzeňský protiútok zakončil hlavičkou nad Šedovu branku Wagner.
Ve 37. minutě se po povedeném kolmém pasu ocitl sám v boleslavském vápně Ďuriš, kolem vybíhajícího Šedy přihrál Bergerovi, ale jeho střelu do opuštěné branky ve skluzu zastavil Šírl. O tři minuty později Šírlův přízemní centr zalehl gólman Čech těsně před dotírajícím Zahustelem. Ve 43. minutě střelecké pokusy Štohanzla a Kysely zablokovali obránci Plzně.

Druhý poločas začala lépe Boleslav.
Ve 48. minutě kopal Šírl roh a u vzdálenější tyče našel nekrytého Ščuka. Jeho hlavičku brankář Čech vyrazil, ale pouze ke Ščukovi, který pravačkou nekompromisně trefil dolní kout branky - 0:1.

V 56. minutě se dral do vápna Fillo a Limberský jej podrazil nedovoleným zákrokem. Sudí Orel však penaltový faul neviděl a udržel Plzeň ve hře. Ta toho vzápětí dokonale využila dalším unfair stylem.
V 57. minutě centroval z levé strany Hora. Před boleslavskou brankou Wágner rukama odstrčil stopera Dimitrovského, čímž se dostal k míči, který z pěti metrů napálil do branky - 1:1.

Ve zbylé půlhodině hry už gól nepadl. Z plzeňských hráčů se o to pokoušeli především Limberský, Ďuriš i Trapp, ale jejich střely buď zablokovali obránci, nebo lapil Šeda. Na druhé straně Fillovu přízemní ránu přikryl s jistotou Čech. V 84. minutě po spolupráci se Šírlem vletěl do plzeňského vápna Štohanzl a jeho střelu Čech s obtížemi jen vyrazil. Boleslavští zůstali v útoku a jejich dalším střelcem byl Mareš, ale ani on Čecha neprostřelil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Ščuk, Janíček - Zahustel (75. Chramosta), Fillo, Štohanzl (90. Kalina) - Mareš (86. Táborský).

Sestava FC Viktoria Plzeň: Čech - Řezník, Čišovský (54. Limberský), Ševinský, Rajtoral - Ďuriš, Trapp, Hora (79. Pilař), Kolář, Berger (62. Petržela) - Wagner.

Góly: 57. Wágner - 48. Ščuk

ŽK: Trapp - Kysela, Štohanzl

Rozhodčí: Orel - Jiřík, Pilný

Diváků: 4292

Fanshop banner