Po vydařeném poločase vyhráli v Plzní přípravu
Klub

Po vydařeném poločase vyhráli v Plzní přípravu

Redakce

Boleslavští sedmnáctiletí mladíci poměřili síly s plzeňskými vrstevníky, kteří patří do špičky druhé dorostenecké skupiny. O výhře rozhodli už v prvním poločase. Druhý se hrál bez gólů.

Zápas začal ve velkém tempu. Na obou soupeřích byla vidět chuť a touha utkání zvládnout co nejlépe herně i výsledkově. Plzeňští byli v prvním poločase lepším týmem a drželi míč častěji na svých kopačkách. Paradoxně však šli z první vážnější šance do vedení Boleslavští.
V 7. minutě po dobře provedeném pressinku, kdy Horváth vybojoval míč a rychlou kolmicí našel na pravém kraji Martínka, který krásným centrem našel na zadní tyči úplně volného Lacka, jenž se nemýlil - 0:1.

Po obdržené brance Plzeňští pokračovali v kombinační hře a vypracovali si nepříjemné příležitosti, kterým Boleslavská obrana jen stěží odolávala. Nejprve nepříjemná střela jen o kousek minula branku. Hned vzápětí po centru a důrazné hlavičce plzeňského hráče boleslavskou branky zachránila tyč.
V 11. minutě Boleslavští opět získali ve středu hřiště míč a Hodač v rychlém brejku dal do levé strany hřiště Lackovi, který odcentroval přes celé pokutové území a na zadní tyči našel Horvátha. Ten snadno do prázdné branky zvýšil vedení - 0:2.

V 16. minutě měli šanci Plzeňští, ale brankář Výda svůj tým podržel. Ve 20. minutě se po rohovém kopu dostal k odraženému míči Horváth a jen o kousek přestřelil.
Ve 23. minutě Plzeňští snížili. Po jednoduše nakopnutém míči zaspali oba boleslavští stopeři.Kozma s Pajerem a jen přihlíželi jak soupeř skóruje - 1:2.
Ve 31. minutě začal Hodač akci přes pravou stranu, kde se dobře uvolnil Martínek a i když jeho centr nebyl úplně přesný, soupeřova obrana ho neodvrátila nejlépe a Lacek toho zaváhání využil k přesné střele k tyči - 1:3.

V závěru poločasu ještě zahrozili Plzeňští, když využili špatného postavení Nedošetka, ale z šance gól nevytěžili.

Druhý poločas se obraz hry vyrovnal. Plzeňský tým již nebyl tak výrazný jako v první půli, naopak boleslavský tým byl místy lepší a vytvářel si nepříjemné situace před brankou. I Plzeň se dostávala do šancí, které však gólem neskončily.
Ve 47. minutě nastřelil Kubelka tyčku plzeňské branky. Hned vzápětí se dostal sám před brankáře Hodač, ale v poslední chvíli si míč ukopl. V 51. minutě dvakrát bez úspěchu střílela Plzeň. V 52. minutě chyboval v obrané hře Pajer a jeho zaváhání napravoval v poslední chvíli Zemánek. V 54. minutě povedenou kombinaci přes celé hřiště zahájil Kateřiňák, přes Kubelku se míč dostal k Borovi, který střelou protáhl domácího brankáře. V 55. minutě chyboval v rozehrávce Bora a po rychlém přechodu a následném centru jen těsně minul boleslavskou branku hlavičkující útočník Plzně. V 57. minutě zachraňoval slibně se rozvíjející akci Plzně Pajer. V 60. minutě nedorozumění Kahouna s Houžvičkou napravil pozorný brankář Výda. V 61. minutě po centru Plzně měl Pajer co dělat, aby protivník neskóroval. V závěru po nádherné přihrávce Kocourka se v samostatnému úniku neprosadil Kubelka.

„Plzeň hraje atraktivní fotbal ve všech věkových kategoriích," všiml si boleslavský trenér Martin Mrvík. „První poločas byla lepším týmem a herně nás předčila. I přesto jsme dokázali poločas vyhrát zásluhou rychlých a přesných brejků, které se nám podařilo dobře realizovat. Druhá půle se herně vyrovnala a i náš tým dokázal, že umí hrát hezký fotbal a Plzeň přitlačil na jeho polovinu. Celkově mám z celého utkání dobrý pocit," ohlédl se za vítězstvím Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U17 v I. poločasu: Výda - Nedošetko, Kozma, Pajer, Houžvička - Holeček - Horváth, Razák, Hodač, Lacek - Martínek.
Sestava FK Mladá Boleslav U17 v II. poločasu
: Výda - Jonáš, Kahoun, Pajer, Houžvička - Kateřiňák - Kocourek, Zemánek, Hodač (60. Razák), Bora - Kubelka.

Góly FK MB: 7. a 31. Lacek,11. Horváth.

Fanshop banner