Ve třetím mistráku třetí výhra
Klub

Ve třetím mistráku třetí výhra

Redakce

Ve fotbalově kvalitním a divácky atraktivním utkání porazili Boleslavští zaslouženě pražskou Slavii a v ligové tabulce se bodově dotáhli na třetí Plzeň, se kterou zaostávají za vedoucí Spartou nyní jen o šest bodů.

Od první minuty nasadili Boleslavští vysoké tempo a tlačili se k soupeřově brance. V 7. minutě nastřelil Ščuk bombou ze dvaceti metrů levou tyč. Vzápětí po Millerově dlouhém výkopu se v šanci ocitli Kúdela s Chramostou, ale neprosadili se.
V 10. minutě Kulič přistrčil míč rozběhnutému Kalinovi a ten prostřelil Čontofalského - 1:0.

Slávistické pokusy o ohrožení boleslavské branky snadno likvidovali obránci či brankář. Ve 31. minutě po Šírlově centru překopl Chramosta z malého vápna branku. Potom si Čontofalský poradil s hlavičkou Filla ve 33. minutě a Ščukovou dělovkou, kterou ve 39. minutě s obtížemi vytáhl nad břevno. Ve 44. minutě připravil Kulič palebnou pozici Zahustelovi, ten však těsně přestřelil.
V závěrečné minutě poločasu se Čonka probil před boleslavskou branku a způsobil tam značné zmatky, které nakonec potrestal Jarolím vyrovnávacím gólem - 1:1.

V nastaveném poločasovém čase po faulu na Chramostu získala Boleslav trestný kop z prostoru zkráceného rohu. Kuličův centr u vzdálenější tyče hlavou uklidil do branky Kúdela - 2:1. Dal třetí gól ve třetím jarním utkání.

Druhý poločas navázal na první kvalitou, tempem i dramatičností. Ve 47. minutě si Miller poradil s hlavičkou Škody a z protiútoku Chramosta netrefil branku. V 55. minutě po Janíčkově kiksu a Trubilově centru netrefil Blažek z malého vápna boleslavskou branku. V 57. minutě Šírl využil nepřesné slávistické rozehrávky, přihrál Fillovi, jehož střela vynesla Boleslavi jen roh.
V 60. minutě Slávie získala roh a podruhé v zápase vyrovnala. Centrovaný míč několikrát poskočil na malém vápně, aniž ho někdo z boleslavských hráčů odkopl do bezpečí, až se Blažkovi podařilo se štěstím kopem přes hlavu zamířit do branky - 2:2.

V 71. minutě Kuličův nádherně nadýchaný centr z rohového kopu usměrnil hlavou Zahustel - 3:2.
Do poslední minuty se bojovalo o body. Pro Boleslav je mohl pojistit Chramosta a nebylo mu přáno. V 77. minutě nepřekonal brankáře po akci Filla a v 87. po Kalinově akci Čontofalského přehodil, ale Hubáček na lajně gólu zabránil. Chramostovi nevyšla ani dorážka a tak přiťuknul Kuličovi, který levačkou branku netrefil. V nastaveném čase Štohanzl nabil Marešovi a ten jen těsně minul slávistickou branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Janíček, Rolko, Šírl - Kúdela, Ščuk - Zahustel (79. Mareš), Kulič (88. Štohanzl), Fillo - Chramosta (90. Kysela).

Sestava SK Slavia Praha: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Cicman, Čonka - Jarolím, Milutinovič - Blažek (85. Hubáček), Hurka (61. Böhm), Trubila (81. Prošek) - Škoda.

Góly: 10. Kalina, 45. Kúdela, 71. Zahustel - 45. Jarolím, 60. Blažek

ŽK: Ščuk, Chramosta, Šírl, Kalina, Rolko, Mareš - Cicman, Latka, Škoda

Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Kocián

Diváků: 4350

Fanshop banner