První mistrák prohráli vlastním gólem
Klub

První mistrák prohráli vlastním gólem

Redakce

Starší dorostenci vstoupili do mistrovské sezóny nešťastně. Na hřišti v Ohrazenicích podlehli Pardubicím vlastním gólem nešťastného obránce Křapky.

První poločas začali Boleslavští s chutí. Už ve 2. minutě kopali první rohový kop. Mehanovičův odvrácený centr vrátil Mižič před branku, kde na zadní tyči byl Tvrzník krátký. V 5. minutě po krásném křížném balónu Křapky přihrál Láncz na Geisslera a jeho centr zastavil soupeř rukou. Trestný kop z dvaceti metrů namířil Mehanović do hráčské zdi. V 19. minutě Mižič kolmicí hledal Eliáše, kterému v poslední chvíli sebral míč brankář.
Ve 22. minutě trestný kop soupeře ze strany u bližší tyče špatně trefil Křapka a místo osvobozujícího odkopu rozvlnil síť vlatní branky - 1:0.

Ve 28. minutě se Eliáš dostal zprava do vápna, zpětnou přihrávkou našel volného Mehanoviće, jehož dva střelecké pokusy skončily pouze rohovým kopem. Ve 32. minutě chybovali Boleslavští v rozehrávce a Hankić s vypětím všech sil vyrazil střelu na rohový kop. Ve 34. minutě vystřelil Mehanović z pětadvaceti metrů vedle.

Druhý poločas pokračovala marná snaha Boleslavských otočit, nebo alespoň srovnat skóre. V 50. minutě Láncz ze čtyřiceti metrů zkoušel přehodit vyběhnutého brankáře, ale netrefil branku. V 54. minutě neúspěšně stříleli nejprve Klobása a po něm Geissler. V 56. minutě Eliáš z hranice vápna úspěšně přehodil brankáře, ale míč směřující do branky v poslední chvíli vykopl obránce domácích. V 61. minutě Eliášovu ránu zblokoval soupeř na rohový kop. V 69. minutě po rohovém kopu a Lánczově střele z hranice vápna obránce Pardubic zády šťastně odvrátil na další roh. V 70. minutě po Mižičem rozehraném rohovém kopu a Eliášově centru volný Mehanović nastřelil břevno soupeřovy branky. V 76. minutě nečekanou Mehanovićovu ránu ze třiceti metrů pozorný brankář zvládl. V závěru Boleslavští riskovali a do ofenzívy se zapojil i brankář Hankić, ale s těsnou prohrou už nic neudělali.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hankič - Geissler, Hošťálek, Hůlka, Křapka (60. Vraštil) - Tvrzník (45. Novák), Láncz - Mižič, Mehanović, Eliáš - Klobása.

Gól: 22. Křapka vlastní

Mladoboleslavský trenér Jiří Saňák po nešťastném utkání řekl: Porážka nás všechny mrzí a po utkání jsme byli smutní, protože jsme věděli, že jsme měli utkání pod kontrolou, ač jsme v předfinální a finální fázi byli nervóznější než kdy jindy. I tak jsme si vytvořili velkou převahu, gólové šance a nastřelili břevno. Domácí vykopávali z prázdné branky, obětavě blokovali střely a těsnou výhru ubránili. Poučíme se, vylepšíme a budeme silnější. Věřím, že hráči pochopili, že jedině dlouhodobým tréninkem se mohou stát zajímavějšími."

Fanshop banner