Trenér Koubek: Chceme vyhrát
Klub

Trenér Koubek: Chceme vyhrát

Redakce

V utkání 19. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha, které se hraje v neděli 4. března 2012 od 17 hodin na boleslavském Městském stadionu, čtvrtý ligový tým hostí desátý s nepoměrně slavnější ligovou historií.

Boleslavští jdou do utkání s vědomím letošní dosavadní neporazitelnosti. Neprohráli ani jedno přípravné utkání a naplno bodovali v obou ligových zápasech. Slávisté tak přesvědčivé výsledky v zimní přípravě neměli a ve dvou mistrovských zápasech vždy jen bezgólově remizovali a nedali tudíž ještě ani jeden gól.
„Naším cílem je samozřejmě konečně plně bodovat. Věřím, že oproti předchozím zápasům s Příbramí a s Teplicemi tentokrát nevyjdou naši střelci naprázdno,"
prohlásil odhodlaně před utkáním v Mladé Boleslavi trenér pražské Slavie František Straka.
Současné Slavii však schází střelecké eso. Nejvíce ligových gólů v aktuálním ročníku nastříleli Petr Janda a Zbyněk Pospěch, oba se trefili třikrát. Janda však letos v lednu přestoupil do tureckého Antalyasporu.
To Mladá Boleslav má několik střeleckých osobností. Jan Chramosta nastřílel již devět a Marek Kulič pět gólů. A v obou letošních mistrácích se pokaždé prosadil Ondřej Kúdela.
„Slavia bude velmi těžký protivník, který má dobře organizovanou defenzívu. Chceme vyhrát a tak si s její kompaktností musíme poradit,"
řekl boleslavský kouč Miroslav Koubek, který se musí obejít bez nemocné čtveřice hráčů. „Dlouhodobě nemůžu počítat s Opielou a Fabiánem, mimo hru je stále Johana a mrzí mě, že není zdravý Synek, který se jevil dobře. Nemocní a zranění hráči chybí, ale ne tak, aby to byl závažný problém," zhodnotil momentální stav hráčského kádru Miroslav Koubek.

Fanshop banner