Boleslav zaplatí 40 tisíc korun pokuty
Klub

Boleslav zaplatí 40 tisíc korun pokuty

Redakce

Disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky na svém pravidelném zasedání ve čtvrtek 1. března projednala okolnosti narušení průběhu utkání 17. ligového kola FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava.

Po vyslechnutí zástupců obou klubů, ale také představitelů pořadatelských, policejních a bezpečnostních složek disciplinární komise FAČR potrestala FK Mladá Boleslav za rvačku dvou domácích diváků, kteří přelezli ohrazení hřiště a napadli fanouška hostů odváděného pořadateli, pokutou 40 000 korun. Baník Ostrava byl potrestán pokutou 120 000 korun za masové rvačky fanoušků hostů.

V oficiálním prohlášení se dále praví, že se komise důkladně zabývala případem. Dostavil se policejní důstojník Jiří Šafránek, velitel opatření, který vysvětlil okolnosti týkající se přípravy policie na utkání i to, jak policie reagovala po incidentu mezi diváky. Dále vysvětlil komunikaci s pořádajícím klubem.
Na jednání se dostavili zástupci obou klubů. Snažili se objasnit, co se na stadionu dělo z jejich pohledu.
Bezpečnostní manažer FAČR Martin Synecký podrobně vysvětlil události a z jeho vystoupení vyplývá, že činnost a reakce pořadatele, rozhodčího i policie byly profesionální a odpovídaly předpisům.
Komise konstatovala, že přesto došlo činností organizované skupiny takzvaných fanoušků k výtržnostem, které vedly ke spuštění opatření ke zvládnutí mimořádné situace. Přesto však domácí klub musí nést odpovědnost za chování vlastních fanoušků, stejně tak klub hostující v případě, že jde o výtržnosti většího rázu, a toto je ten případ.

Fanshop banner