Soustředění ukončili kanonádou
Klub

Soustředění ukončili kanonádou

Redakce

Na závěr herního soustředění porazili dorosteneckého soupeře z Hradce Králové, jenž do utkání nastoupil v sestavě kombinované ze dvou ročníků.

První poločas začal boleslavskou aktivitou. Hned v 1. minutě po ose Křapka - Eliáš - Novák se posledně jmenovaný ocitl v gólové příležitosti a jeho střela skončila na tyči. Za dvě minuty předvedli Boleslavští další pěknou akci. Na jejím konci Klobása přihrál Geisslerovi uvnitř vápna. ale ten přestřelil.
Ve 20. minutě získal Klobása důrazem ve vápně soupeře míč. Ač šel sám proti brankáři, nedokázal ho prostřelit. Odražený míč se však dostal k Lánczovi a ten prvním dotekem rozvlnil hradeckou síť - 1:0.

Ve 25. minutě kopal soupeř trestný kop, střela se odrazila od břevna do výšky a padající míč před boleslavskými obránci dohrál hlavou hráč soupeře - 1:1.
Ve 32. minutě na konci krásné kombinační akce zaváhal v gólové šanci Klobása. Ve 43. minutě Hůlka vybojoval míč, přihrál kolmo Klobásovi a ten těsně minul branku.

Druhý poločas pokračoval ve znamení boleslavské útočné snahy. Ve 47. minutě Klobásovu pěknou střelu z vápna brankář hostí vyrazil na roh. V 56. minutě získal Eliáš míč a ve spolupráci s Mehanovićem se prokombinovali do vápna, ale gólového zakončení nedosáhli. V 60. minutě Mehanović poslal míč na Klobásu, po jehož neúspěšném zakončení se k odraženému míči dostal Eliáš a minul branku. V 65. minutě Klobásu vychytal brankář hostí. Za tři minuty po Mehanovičově centru hlavičkoval Klobása mimo.
V 69. minutě Klobása vybojoval míč, obešel brankáře, ale míč mu utekl. Dobíhající Mehanović ho však doklepl do branky - 2:1.
V 75. minutě Eliáš centrem našel Vraštila a ten hlavou zvýšil na dvougólový rozdíl - 3:1.
V 79. minutě při podobné situaci odcentroval z pravé strany Novák a tentokrát dal Vraštil gól střelou odraženou od břevna - 4:1.
V 81. minutě po rohovém kopu Hošťálek prostřelil vše, co stálo jeho ráně v cestě - 5:1.
V 86. minutě prošel Mižič do vápna, posunul Mehanovićovi a ten uzavřel skóre - 6:1.

V 89. minutě se po rohovém kopu ocitl v šanci ještě Eliáš, ale ač byl sám před brankařem, neprostřelil jej.

Boleslavský trenér Jiří Saňák byl spokojený: „Odehráli jsme velmi dobré utkání proti kvalitnímu soupeři. Diváci viděli pěkné branky, i další šance a střely. Kluci si dokázali svoje možnosti, že jsou schopni velké zátěže a zvládnou zápasový rytmus sobota, středa, sobota ve velkém tempu. Musí ale stále pracovat na odstraňování zlozvyků ve hře a v herních činnostech jednotlivce, součinnosti ve všech podobách a na vybudování správných návyků."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hankić (46. Borecký) - Geissler, Hošťálek, Hůlka, Křapka - Láncz, Tvrzník (46. Mehanović) - Mižič, Novák, Eliáš - Klobása (71. Vraštil).

Góly FK MB: 75. a 79. Vraštil, 69 a 86. Mehanović, 20. Láncz, 81. Hošťálek.

Fanshop banner