Špatně začali, dobře skončili
Klub

Špatně začali, dobře skončili

Redakce

Boleslavské fotbalisty zaskočil tým ze dna ligové tabulky gólem v úvodní minutě. Nakonec vydřeli očekávané tři body, když skóre otočili defenzivní záložníci Ščuk s Kúdelou.

První žižkovská akce v první minutě prvního poločasu byla pro Boleslavské šokující. Z levé strany zacentroval přes šířku vápna Bálek a nehlídaný Sivrič ranou z voleje propálil Millera, který se marně vrhnul k tyči - 1:0.
Nezdařený začátek mohl napravit Chramosta v 9. minutě. Po spolupráci se Zahustelem se ocitl sám před brankou, ale slabou střelou k pravé tyči pomohl k vyniknutí brankáři Ticháčkovi. Ve 12. minutě z pětadvaceti metrů pěkně vypálil Valenta, minul však pravý horní růžek boleslavské branky o pár centimetrů. O chvíli později boleslavská defenzíva přestála bez úhony dva rohové kopy v jedné minutě. Kolem 20. minuty si i boleslavští fotbalisté vynutili dva slepené rohy. Ve 24. minutě Chramosta elegantní patičkou uvolnil ve vápně Kuliče, ale toho viděli sudí v ofsajdu a bylo po šanci.
Ve 38. minutě běžel Bálek sám do boleslavského vápna a místo střely zvolil přihrávku na Milosavljeva, kterou naštěstí v poslední chvíli zachytil Kalina. O tři minuty později pádil na boleslavskou branku Sivrič. Brankář Miller vyběhl mimo pokutové území, míč však pořádně netrefil, což se o poznání lépe povedlo Dimitrovskému a tak se Sivrič neprosadil.
V poslední minutě poločasu po přiťuknutí od Šírla se odhodlal ke střele ze dvaceti metrů Ščuk a nádherně se trefil k pravé tyči - 1:1.

První poločas se hrál za neustálého sněžení či pršení. Po přestávce oblačnost zmizela a s ní i ospalost mladoboleslavských fotbalistů, kteří vypadali, jako kdyby měli nejméně půlhodiny problémy s aklimatizací na typicky žižkovskou atmosféru dopoledního fotbalu.

Ve druhém poločasu Boleslavští zvýšili tlak na žižkovskou branku, ale dlouhé minuty s protivníkem urputně bojovali o střed hřiště a k ohrožení branky se nedostávali. V 65. minutě nádherný Kuličův pas promarnil Chramosta, když brejk zakončil nevýraznou střelou, se kterou si Ticháček poradil. Vzápětí se na druhé straně ocitl Sivrič sám před Millerem a ve snaze jej přelobovat, netrefil branku.
V 70. minutě zacentroval z pravé strany Mareš a před žižkovskou brankou bez přípravy vystřelil Kúdela. Trefil bránícího hráče a odražený míč na druhý pokus poslal za Ticháčkova záda - 1:2.

Boleslavští se sice ve zbylé dvacetiminutovce snažili hubené vedení zvýraznit, ale gól už nedali. Nejblíže mu byl v předposlední minutě Štohanzl po Marešově akci.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Kúdela, Ščuk (67. Janíček) - Zahustel (64. Mareš), Kulič, Fillo - Chramosta (84. Štohanzl).

Sestava FK Viktoria Žižkov: Ticháček - Bartl, Bodeček, Kropík, Šťastný (73. Slodowy) - Sivrič (78. Kotyza), Sloboda (75. Jurčo), Hílek, Valenta, Milosavljev - Bálek.

Góly: 1. Sivrič - 45. Ščuk, 70. Kúdela

ŽK: Valenta, Sloboda, Bartl, Hílek - Dimitrovski, Ščuk

Rozhodčí: Příhoda - Peřina, Pilný

Fanshop banner