Postup prohráli v penaltovém rozstřelu
Klub

Postup prohráli v penaltovém rozstřelu

Redakce

Protože souboj o postup na finálový turnaj Memoriálu V. Marečka do Teplic skončil bez vítěze, přišel na řadu penaltový rozstřel. Ten zvládl lépe Most a tím pádem postoupil.

První poločas měli Mostečtí herní převahu, neboť byli důraznější v osobních soubojích. Přesto se z vedoucího gólu radovali Boleslavští.
V 11. minutě se na pravé straně individuálně prosadil Bora, kolmicí našel Holečka a ten špičkou kopačky překonal brankáře Mostu - 1:0.

V 16. minutě po zaváhání Nedošetka měli velkou šanci hráči Mostu, ale boleslavský brankář Výda v tomto okamžiku tým podržel. Ve 32. minutě předvedli Boleslavští slibnou akci, kterou po spolupráci Kubelky s Lackem nepřesně zakončil Holeček. Ve 34. minutě nastal pravděpodobně rozhodující moment utkání. Po chybné rozehrávce Mostu netrefil prázdnou branku Lacek. ,,Odskočení soupeři na rozdíl dvou gólů by bylo klíčové pro další vývoj utkání," litoval promarněnou šanci boleslavský trenér Martin Mrvík.

Druhý poločas se odehrával převážně mezi vápny s minimem šancí. Za zmínku stály jen tři momenty. Při nedůrazné defenzivní činnosti Kubelky s Kahounem se Mostečtí dostali na dostřel boleslavské branky a povedenou ranou z rohu pokutového území vyrovnali - 1:1.
V boleslavské snaze dosáhnout vítězného gólu střílel Zemánek nad branku a na Kubelkův centr před brankou těsně nedosáhl Martínek.

O postupu do další fáze Memoriálu V. Marečka musely tedy rozhodnout pokutové kopy. V první sérii zahájil Mostu a proměnil. Za Boleslav vyrovnal Kateřiňák. Druhá série začala úspěšnou ranou Mostu. O vyrovnání se postaral Holeček. Ve třetí sérii chytil mosteckou penaltu brankář Výda. Bohužel Boleslav do vedení nešla, neboť Hodač neuspěl. Ve čtvrté sérii proměnili oba střílející, za Boleslav Horváth. V páté sérii také uspěli oba střelci, za Boleslav Martínek. Šestou sérii začínala Boleslav a její kapitán Kozma branku přestřelil. Mostecký exekutor gól dal a tak se účastníkem finálového turnaje Memoriálu V. Marečka stal Most. Penaltový rozstřel FK Mladá Boleslav - FK Baník Most 4:5.

Boleslavský trenér Martin Mrvík si povzdechl, že jeho družstvu se herně nedařilo: „Soupeř byl důraznější a lepší v pohybu. Na našich hráčích byl vidět náročný program posledních dnů, kdy jsme sehráli tři těžká utkání v šesti dnech. Tím však nechci snižovat velmi dobrý výkon mosteckého soupeře. Hráče jsem o přestávce nabádal, aby hráli druhý poločas jednoduše a do hry dali srdíčko. Což provedli, ale stačilo to jen na remízu, kterou podle průběhu utkání považuji za spravedlivou. Penaltový rozstřel je o štěstí a toho měli více Mostečtí, kterým blahopřeji k postupu."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Výda - Kahoun, Nedošetko, Kozma, Houžvička - Kateřiňák - Kubelka (60. Horváth), Holeček, Zemánek (70. Hodač), Lacek (56. Martínek) - Bora (45. Kocourek).

Gól MB: 11. Holeček

Fanshop banner