Chramosta a Zahustel v reprezentaci jednadvacetiletých
Klub

Chramosta a Zahustel v reprezentaci jednadvacetiletých

Redakce

Pro přípravné utkání jednadvacetiletých reprezentací Rumunsko - Česko pozval trenér Jakub Dovalil sedmnáct mladíků a mezi nimi i dva z FK Mladá Boleslav. Nominováni byli Jan Chramosta a Ondřej Zahustel.

Jednadvacetiletí reprezentanti mají sraz v neděli 26. února v Praze, což pro boleslavské fotbalisty znamená v den, kdy hrají dopoledne ligový mistrák na pražském Žižkově. Do Rumunska odletí následující pondělí. Přípravné mezistátní utkání Rumunsko U21 - Česko U21 se hraje ve středu 29. února na vyhřívaném trávníku v rumunské Ploješti. Česká výprava se do Prahy letecky vrátí ve čtvrtek 1. března ráno.

Nominování do české reprezentace jednadvacetiletých pro přípravný zápas v Rumunsku byli brankáři Marek Štěch (West Ham United), Tomáš Koubek (Hradec Králové), obránci Pavel Čmovš (NEC Nijmegen), Michal Frydrych (Baník Ostrava), Tomáš Kalas (Vitesse Arnhem), Jan Lecjaks (Young Boys Bern), Martin Hála (Sigma Olomouc), Filip Novák (Baumit Jablonec), Ondřej Vaněk (Baumit Jablonec), záložníci Jan Kopic (Baumit Jablonec), Vladimír Darida (Viktoria Plzeň), David Pavelka (Slovácko), Josef Hušbauer (Sparta Praha), Tomáš Přikryl (Sparta Praha), Lukáš Mareček (RSC Anderlecht), Ondřej Zahustel (Mladá Boleslav), útočníci Jan Chramosta (Mladá Boleslav), Tomáš Wágner (Viktoria Plzeň).

Jan Chramosta s devíti starty za U21 patří k těm zkušenějším aktuálního výběru a s pěti vstřelenými góly jasně k nejproduktivnějším ze všech nominovaných lvíčat. Naopak Ondřej Zahustel ještě za jednadvacítku nehrál a čeká jej premiéra stejně jako hradeckého Koubka, ostravského Frydrycha, olomouckého Hálu, jabloneckého Vaňka, slováckého Pavelku a sparťanského Přikryla.

Fanshop banner