Výhrou potvrdili postup ze skupiny Memoriálu V.Marečka
Klub

Výhrou potvrdili postup ze skupiny Memoriálu V.Marečka

Redakce

Vítězstvím v Pardubicích boleslavští dorostenci potvrdili své první místo v základní skupině a jako neporažený tým zaslouženě postoupili do další fáze zimního turnaje Memoriál V. Marečka.

Do prvního poločasu vstoupili lépe Pardubice a již ve třetí minutě, po špatné rozehrávce boleslavského týmu, se dostaly do nepříjemné střely ze střední vzdálenosti, u které se musel brankář Výda hodně natahovat, aby ji vyrazil na rohový kop. V 6. minutě se ke slovu dostali Boleslavští po kombinaci Lacka s Kubelkou. O minutu později se ocitl opět v šanci Lacek, když se řítil sám na brankáře, ale branku netrefil. V 8. minutě měl Lacek do třetice obrovskou příležitost po krásné kolmici ze středu hřiště, ale opět bez efektu. V 15. minutě Lacek ze střední vzdálenosti minul branku. V 19. minutě dobře zakombinovali Kocourek se Zemánkem a právě Zemánek jen těsně minul levou tyčku soupeřovy branky.
Ve 20. minutě po rozehraném rohu a odraženém míči dokázal Kateřiňák na podruhé přetáhnout míč přes šířku vápna na Holečka. Ten po zpracování napálil míč směrem k brance, kde Lacek hlavou otevřel skóre utkání - 0:1.

Ve 26. minutě ohrozily také Pardubice soupeřovu branku, ale jejich střela šla nad. Ve 28. minutě kombinaci Lacka se Zemánkem nevyšla finální část tak, jak by měla.
Ve 32. minutě Holeček z trestného kopu povedenou ranou přes hráčskou zeď nedal brankáři šanci - 0:2.

Hned po rozehrávce se Pardubice pokusily o odpověď, útok zakončily střelou s malou razancí.
Ve 34. minutě ve svém malém vápně brankář Výda pokoušel roli útočníka a zkoušel kličkovat mezi dvěma napadajícími útočníky Pardubic. První klička úspěšná byla, ta druhá už ne. A tak Pardubice lehce snížily na rozdíl jedné branky - 1:2.

Ve 37. minutě nepříjemně vystřelil Kateřiňák, ale bez gólového úspěchu.

Druhý poločas se odvíjel v podobném duchu, jako ten první. Boleslav diktovala tempo hry. Měla více míč na kopačkách a vytvářela si brankové příležitosti. Pardubice hrozily pouze z rohových a trestných kopů, do kterých se v závěru poločasu dostávaly. V 50. minutě po spolupráci s Kubelkou vystřelil Holeček z dvaceti metrů, ale branku netrefil. V 53. minutě ani hezká akce Lacka se Zemánkem neskončila gólem. V 56. minutě Holečkovu střelu zblokoval soupeř na rohový kop. V 57. minutě kombinace na jeden dotek začala u Kateřiňáka, ale přihrávka Lacka ve vápně minula nabíhajícího Kubelku.
V 68. minutě po další dobré kombinační akci před hranicí pokutového území soupeře se v jejím závěru individuálně prosadil Zemánek a po kličce brankáři dával míč do prázdné branky - 1:3.
Hned po rozehrávce dobře napadal soupeřovy hráče Bora a Horváth. Po chybě obrany a brankáře se k jednoduchému skórování dostal Horváth, který také střílel do naprosto prázdně branky Pardubic - 1:4.
V 71. minutě si na kolmici mezi rozhozenou pardubickou obranu dobře naběhl Martínek a ranou podle brankáře uspěl - 1:5.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl spokojený: „Byli jsme lepším týmem a celé utkání jsme měli pod kontrolou. Těší mě, že kluci pracovali až do posledních minut tak, jak mají i přesto, že v této části přípravy mají nahuštěný program a hrají utkání každý druhý den." Nyní spolu se svými svěřenci netrpělivě očekává, jakého soupeře jim přisoudí los v Memoriálu V. Marečka. „Přeji si nějakého těžkého soupeře, třeba Karvinou nebo Opavu. V sezoně se s těmito soupeři z moravské části nestřetneme a chtěl bych vidět srovnání."

Sestava FK Mladá BoleslavU17: Výda - Kahoun (70. Jonáš), Nedošetko, Kozma, Houžvička - Kateřiňák - Kocourek (50. Bora), Holeček, Zemánek (70. Razák), Lacek (65. Horváth) - Kubelka (60. Martínek).

Góly FK MB: 20. Lacek, 32. Holeček, 68. Zemánek, 69. Horváth, 71. Martínek

Konečné pořadí ve skupině Memoriálu V.Marečka

1.FK Mladá Boleslav 17:1 12
2.FK Baumit Jablonec 17:8 9
3. Pardubice 11:12 6
4.FC Slovan Liberec 7:14 3
5. Cidlina 3:20 0

Fanshop banner