Trenér Koubek byl spokojený jenom s poločasem, stejně jako diváci
Klub

Trenér Koubek byl spokojený jenom s poločasem, stejně jako diváci

Redakce

O těsné výhře nad ostravským Baníkem boleslavský trenér Miroslav Koubek prohlásil: „Jsem rád, že máme tři body, vítězství bylo zasloužené." K přerušení utkání kvůli výtržnostem příznivců slezského klubu, byl na tiskovce po utkání přítomen i hlavní pořadatel.

„Jsme rádi, že podle očekávání náročné utkání jsme zvládli bodově," prohlásil se zřejmou úlevou boleslavský kouč Miroslav Koubek. „První poločas jsem byl spokojený, hráli jsme dobře a druhý gól byl opravdu výstavní. Byli jsme koncentrovaní v obranné činnosti a byla vidět naše herní převaha. Škoda zahozených šancí Chramosty, Zahustela a Filla," doplnil své dojmy z první půle. O druhé části utkání se Koubkovi už dobře nemluvilo: „Přerušení kvůli výtržnostem v hledišti nám nepřidalo. Škoda byla, že Kulič nedal šanci na tři nula. Když jsme dostali gól, ztratili jsme kontrolu nad utkáním a mě mrzí, že jsme trochu znervózněli a zpanikařili."

Ostravský trenér Pavel Malura viděl zlomový okamžik utkání v penaltě: „V úvodu byla Boleslav živější, i když bez superšancí. Utkání zlomila penalta. Po ní jsme museli otevřít hru a Boleslavi se povedl parádní brejk. Druhou půli jsme marně doháněli, i když jsme Boleslav zatlačili. Scházela nám větší kvalita v situacích jeden na jednoho, rychlost hráčům po stranách a schopnost lépe připravit šance útočníkům."

Hlavní pořadatel ligového utkání FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava Milan Krejčí novinářům řekl, že k pochybení v zajištění pořádkové služby nedošlo. „Věděli jsme, že se jedná o rizikové utkání, a byli připravení zvýšeným počtem pořadatelů i povoláním policejních posil. Nepovedlo se zajistit pořádek zásluhou nevhodného chování ostravských fanoušků. Na hrací plochu vběhnul fanoušek Baníku polské národnosti, kterého jsem zajistili a policie zavřela do cely. Celkem bylo zadrženo dvacet fanoušků v areálu i mimo areál městského stadionu. Tři pořadatelé byli zranění tak vážně, že byli odvezení do nemocnice. Osobně mě velmi mrzí, že hráči Baníku Ostrava po utkání přiběhli poděkovat fanouškům, kteří způsobili přerušení utkání a zranění pořadatelů."

Fanshop banner