Po jasném poločase drama v hledišti i na hřišti
Klub

Po jasném poločase drama v hledišti i na hřišti

Redakce

Boleslavští ostravského soupeře v prvním poločase jasně přehrávali a dvougólové vedení bylo jen mírným vyjádřením obrazu hry. Po přestávce rozhodčí přerušil utkání kvůli slezským a polským výtržníkům. Fotbal se tím pádem vytratil...

Oba týmy se na úvod jarní sezóny potýkaly s rozsáhlou marodkou. Boleslavští mají dlouhodobě mimo hru rekonvalescenty po operacích Tomáše Fabiána a Lukáše Opielu. S aktuálním zraněním kotníku vypadl ze hry Jakub Synek a nachlazení byli Petr Johana a Ivo Táborský. Na ostravské marodce v den utkání byli Pavol Poliaček, Milan Ferenčík, Benjamin Vomáčka a Zdeněk Šmejkal.

První poločas vyhráli Boleslavští zaslouženě, neboť neustále tlačili soupeře k jeho brance. Půl hodiny však trvalo, než pohnuli ukazatelem skóre. První šanci promarnil Chramosta v 9. minutě, když ranou z otočky těsně minul pravou tyč. V 16. minutě Chramostův oblouček zakončoval hlavou Zahustel, ale také minul. O chvíli později Fillovu přízemní bombu ostravský gólman Pietrzkiewicz u pravé tyče neudržel a míč se štěstím vytlačil na roh. Ve 25. minutě Dimitrovski zaváhal s rozehrávkou, Vašenda jej obral o míč, ale kiks boleslavského stopera naštěstí nepotrestal.
Ve 27. minutě se na kraji velkého čtverce Fillo pokusil obehrát Frydrycha zasekávačkou, ale soupeř jej podrazil a sudí Kovařík bez otálení nařídil penaltu. Frydrycha žlutě napomenul. K penaltě se postavil Kulič, počkal si na pohyb brankáře a s jistotou zamířil do odkryté poloviny branky - 1:0.
Ve 35. minutě předvedli Boleslavští parádní kombinaci na jeden dotyk. Míč putoval mezi Fillem, Chramostou a Kuličem ke Kúdelovi, který z voleje s pomocí pravé tyče rozvlnil podruhé ostravskou síť - 2:0
.
Pět minut před přestávkou nádherný pas Ščuka za ostravskou obranou zpracoval Zahustel a nezištně zpětnou přihrávkou nabil Fillovi, který však z plného běhu přestřelil.

Druhý poločas začal s očekáváním dalšího boleslavského tlaku a navyšování vedení. Nestalo se. Po pěti minutách sudí hru přerušil kvůli nepřístojnostem u sektoru domácího fanklubu z iniciativy hostujících divochů a vzápětí se strhla mela i v sektoru ostravských příznivců. Rozhodčí odvolal oba týmy ze hřiště. Vrátily se až po čtvrthodinové neplánované pauze. Ta mladoboleslavskému mužstvu vůbec neprospěla. V 72. minutě se sice Kulič dral odvážně mezi beky do šance, ale nezakončil přesně. Místo boleslavského vedení o tři góly, zůstala Ostrava stále ve hře, což si její hráči uvědomovali a přidávali na agresivitě.
V 73. minutě měl Miller plné rukavice práce s Lukešovou bombou. Po devadesáti minutách sudí nastavil utkání o dalších šestnáct. V nich se Boleslavští nedostali do pořádné příležitosti. Naopak Ostravští snížili a závěr utkání zdramatizovali.
V 97. minutě prohrál na vlastní polovině souboj Ščuk, nedůrazný byl i Dimitrovski a Tomáš Marek nekompromisně prostřelil Millera - 2:1
.
Tři minuty před závěrečným hvizdem po spolupráci Filla s Jakubem Marešem se k zakončení dostal Ščuk, ale netrefil branku.
Utkání se hrálo 106 minut. Naštěstí vítězně pro Mladou Boleslav...

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Ščuk, Kúdela - Zahustel, Kulič (83. Štohanzl), Fillo (104. Janíček) - Chramosta (98. Jakub Mareš).

Sestava FC Baník Ostrava: Pietrzkiewicz - Droppa, Frydrych, Adámik, Cverna - Vrťo (93. Kraut), Marek, Lukeš, Vašenda (46. Greguš), Fantiš (81. Kukec) - Svěrkoš.

Góly: 27. Kulič, 35. Kúdela - 97. Tomáš Marek

ŽK: Dimitrovski, Fillo - Frydrych, Greguš

Rozhodčí: Libor Kovařík - Filípek, Ubias

Diváků: 3850

Fanshop banner