Odveta za loňskou prohru se povedla
Klub

Odveta za loňskou prohru se povedla

Redakce

Boleslavská sedmnáctka po dvou porážkách vyhrála v utkání se soupeřem o dva roky starším. Vítězství bylo o to cennější, že v loňském létě s Varnsdorfem prohrála 0:4. Zimní odveta se tedy povedla.

První poločas začal téměř čtvrthodinovým vzájemným oťukáváním. V 15. minutě Boleslavští rozjeli krásnou akci. Z pravé strany od Kahouna se dostal míč přes Boru a Holečka ke Kocourkovi, jenž krásně naservíroval před branku Zemánkovi a ten ve skluzu přestřelil. Hned z protiútoku se po nepovedeném Kateřiňákově skluzu ocitli v šanci Varnsdorfští, ale také ji neproměnili. Ve 20. minutě byl faulován na hranici pokutového území Kocourek. Trestný kop poslal Holeček levačkou do náruče brankáře. Ve 30. minutě po trpělivých kombinacích se třikrát do šancí dostal Lacek. Potom měla boleslavská defenzíva plné ruce a nohy práce se sérií rohů Varnsdorfu. Hra v prvním poločase byla vyrovnaná a tak jediný gól padl po hrubé chybě varnsdorfské obrany.
Ve 35. minutě zachytil Kateřiňák malou domů a v přímém souboji s brankářem byl úspěšný - 0:1.

Druhý poločas se herně podobal prvnímu v tom, že Boleslav držela častěji míč. Zmrzlá umělá tráva přispívala k nepřesnostem a zvýšení počtu šancí na obou stranách. V 50. minutě Kateřiňák krásnou kolmicí uvolnil Kocourka a ten v samostatném úniku nastřelil tyč a následnou dorážku do prázdné branky minul dobíhající Martínek.
V 55. minutě Zemánek přihrával mezi obránce Kubelkovi a ten po kličkované v pokutovém území vstřelil druhý gól - 0:2.

V 56. minutě po hezké rychlé akci Varnsdorfských se vyznamenal Malík zlikvidováním tutovky. Zanedlouho si boleslavský brankář poradil i s nepříjemnou střelou z dálky.
V 58. minutě však Malík pomohl soupeři ke snížení. Po jeho špatné rozehrávce inkasovala Boleslav gól ranou z dvaceti metrů - 1:2.

V 60. minutě vyzkoušel pozornost varnsdorfského brankáře Horváth z trestného kopu ze třiceti metrů. V 70. minutě předvedl hezkou individuální akci Bora zakončenou střelou těsně vedle tyčky. V 75. minutě chyboval Horváth v rozehrávce a jeho chybu zdárně napravil brankář Malík.
V 85. minutě po spolupráci s Kubelkou zvýšil boleslavské vedení Zemánek krásnou technickou střelou - 1:3.

V 88. minutě Varnsdorf zahrozil a po centru z pravé strany a rázném zakončení zachraňovat Bora na brankové čáře. Hned po rozehrávce chyboval Lacek a Varnsdorf promarnil další příležitost. Poslední slovo měli Boleslavští.
V 90. minutě po individuálním průniku Kubelka předložil Martínkovi a ten tvrdou střelou na zadní tyč uzavřel skóre utkání - 1:4.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Výda (46. Malík) - Kahoun, Nedošetko, Kozma, Houžvička (65. Lacek) - Kateřiňák (65. Holeček) - Kocourek (65. Bora), Holeček (46. Horváth), Zemánek, Lacek (46. Kubelka) - Bora (46. Martínek).

Sestava SK Slovan Varnsdorf U19: Linhart (46. Vimer) - Šimoník, Vomáčka, Knížek, Šiška - Hauer (46. Kuba), Honců (46. Válek) - Ruszó (46. Šolc), Kučera (46. Demeter), Král (46. Herejk, 75. Ruszó) - Vinš (46. Halbich).

Góly: 57. Halbich - 35. Kateřiňák, 55. Kubelka, 85. Zemánek, 90. Martínek

Boleslavský trenér Martin Mrvík byl po utkání spokojený s výsledkem i předvedenou hrou: „Chtěli jsme hrát fotbal i přesto, že terén se postupně měnil na kluziště. Oba týmy měly několik šancí a výsledek mohl nakonec dopadnout úplně jinak. Utkání bylo celkově pohledné a přispěly k tomu obě družstva. Tak velký rozdíl, jak naznačuje konečný výsledek, však mezi týmy nebyl. Vyhráli jsme zaslouženě a byli o kousek lepším týmem."
Varnsdorfský trenér Pavel Hradiský
přiznal boleslavskému družstvu herní kvalitu: „I když je výsledek pro nás krutý, v naší hře se dala nalézt řada pozitiv. Musím však vyzdvihnout výkon soupeře, který se snažil o moderní kombinační fotbal a předvedl spoustu pěkných akcí."

Fanshop banner