Poločas byli lepší, ale po přestávce je sparťané přejeli
Klub

Poločas byli lepší, ale po přestávce je sparťané přejeli

Redakce

Utkání týmů, které po podzimu vedou své skupiny dorosteneckých lig, přineslo zajímavý fotbal s mnoha pěknými herními prvky v naprosto rozdílných poločasech.

První poločas patřil boleslavským hráčů, kteří byli lepší na míči, dobře se pohybovali a svojí agresivní a důraznou hrou Spartu přehrávali. Již ve 4. minutě po krátké kombinaci s Kocourkem střílel Holeček mino branku. V 7. minutě po dobře zahraném trestném kopu se do šance dostal Kozma, ale hlavou trefil pouze náruč brankáře. V 8. minutě po rohovém kopu měl další pokus Kozma se stejným výsledkem. V 10. minutě po přihrávce Holečka se prodral až před brankáře Lacek, ale stoper mu v poslední možné chvíli zabránil ve skórování. V 11. minutě utekl po levé straně Kocourek a obránci jej zastavili nepotrestaným faulem v pokutovém území. V době mezi 20. až 25. minutou se postupně do slibných příležitostí dostali Hodač, Kubelka a Lacek, ale nikdo z nich se neprosadil. Ve 30. minutě Nedošetkova nebezpečná střela minula o kousek branku soupeře. Ve 31. minutě chyboval Houžvička, ale útočník Sparty kiks nepotrestal, když přestřelil boleslavskou branku. Ve 35. minutě dobře zakombinovali hosté ale střelecký pokus ze střední vzdálenosti gólem neskončil. Ve 36. minutě po přihrávce od Kocourka nastřelil Lacek brankáře.
A když už se zdálo, že první půle skončí bez gólu, prosadil se po krásné Lackově přihrávce v samostatném úniku Kubelka - 1:0.

Druhý poločas už patřil sparťanům, kteří hru zlepšili a jednoznačně boleslavský tým přehráli, když navíc proměňovali šance. Ve 46. min sice ohrozil branku Sparty Kateřiňák, kterému se povedla střela z první, ale to bylo na dlouhou dobu z boleslavské strany vše.
V 50. minutě sparťané vyrovnali po povedeném rohovém kopu - 1:1.
V 57. minutě po rozehraném trestném kopu z levé strany byli sparťané důraznější a přidali další úspěšnou trefu - 1:2.
V 62. minutě krásná střela ze třiceti metrů skončila na břevně boleslavské branky. V 70. minutě Sparta využila chybného postavení Jonáše se Zemánkem a její střelec z levé strany prostřelil brankáře Výdu - 1:3.
V 72. minutě po ztrátě míče uprostřed hřiště reagoval Jonáš pozdě na vzniklou protiakci a soupeř trestal dalším gólem - 1:4.
V 74. min se boleslavským dorostencům povedla jediná slušná kombinace ve druhém poločase a Zemánek snížil - 2:4.
V 76. minutě se špatně domluvili Kahoun se Zemánkem a soupeř přidal pátou úspěšnou ránu, kterou završil skóre utkání - 2:5.

Boleslavského trenéra Martina Mrvíka zaskočila rozdílnost poločasů: „Spokojený můžu být s první polovinou utkání, kdy jsme byli lepším týmem a jen díky neproměněným příležitostem jsme nevyhráli poločas větším rozdílem. Naopak nechápu naprostý kolaps ve druhém poločase, kdy na hřišti existovala pouze Sparta. Vzhledem k první půli je pro nás výsledek až příliš krutý, ale za předvedený výkon ve druhém poločase naprosto zasloužený."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Výda - Nedošetko (41. Jonáš), Kozma (41. Kahoun), Pajer, Houžvička (65. Nedošetko) - Kateřiňák (60. Holeček) - Kocourek (41. Horváth), Holeček (41. Zemánek), Hodač (60. Kubelka), Lacek(41. Bora) - Kubelka (41. Martínek).

Góly: 39. Kubelka, 74. Zemánek

Fanshop banner