Na novopackém turnaji přehráli jabloneckou juniorku
Klub

Na novopackém turnaji přehráli jabloneckou juniorku

Redakce

Dorostenci v rámci zimního turnaje v Nové Pace porazili jabloneckou juniorku, která působí v divizní soutěži. Boleslavské góly stříleli Eliáš, Mehanovič a Láncz.

První poločas sice začal nebezpečným útokem jabloneckého družstva, ale první gól vsítil boleslavský střelec.
V 8. minutě založil akci po levém křídle Tvrzník, následně Fridrich přihrál do vápna, kde po Klobásově nezištném sklepnutí se Eliáš přízemní ranou trefil k pravé tyči - 0:1.

Následovaly jablonecké ataky. V 15. minutě boleslavští obránci prohráli hlavičkový souboj ve vlastním vápně, ale brankář Hankič instinktivním zákrokem šanci zmařil. Ve 23. minutě po rohovém kopu a v nastalém zmatku se Boleslavští se štěstím ubránili.
V 25. minutě zaútočil z pravé strany Mehanovič, ale výborné prostrčení na Klobásu bylo do ofsajdového postavení. O minutu později si Košťálek narazil míč s Lánczem, prošel až do jabloneckého vápna a křížnou střelou těsně minul branku. Ve 27. minutě Mehanovič sám před soupeřovou brankou nastřelil jen jejího strážce. V 31. minutě nedokázal pro změnu Mižič využít samostatný únik.
Po nevyužitých boleslavských šancích udeřil ve 33. minutě soupeř. Po rohovém kopu se v hlavičkovém souboji prosadil Linka a vyrovnal stav poločasu - 1:1. Nic na tom nezměnila ve 43. minutě Lánczova tečovaná střela.

Do druhého poločasu vstoupili Boleslavští aktivně a zanedlouho opět vedli. V 54. minutě Mehanovičův centr z levé strany ještě soupeř stihnul v poslední chvíli ukopnout před Lánczem. V příští minutě poslal Mehanovič kolmici mezi obránce na Mižiče, jehož v důrazném souboji brankář Jablonec fauloval.
Jasnou penaltu přesnou střelou proměnil Mehanovič - 1:2.

V 60. minutě po pěkné kombinaci na pravé straně se dostal do zakončení Geissler, ale slabě vystřelil do brankáře. V 63. minutě následovala krásná kombinace v podání Tvrzníka, Geisslera a Mižiče, které k dokonalosti chyběl jen gól, ale Mižič první ranou neprostřelil brankáře a druhou hradbu obránců.
V 65. minutě Mehanovičovu kolmici mezi obránce zpracoval Láncz a podél brankáře zamířil přesně k tyči - 1:3.

Od 75. minuty se Boleslavští nechali soupeřem zatlačil před vlastní branku a odolali sérii čtyř rohových kopů. Další nebezpečnou jabloneckou akci ubránili v 83. minutě. V závěrečné pětiminutovce brankář Borecký dvakrát podržel boleslavský tým při obrovských příležitostech jabloneckých útočníků.

Trenér mladoboleslavských dorostenců Jiří Saňák byl spokojený: „Utkání hodnotím samozřejmě pozitivně, protože jsme porazili a v určitých fázích přehráli velmi dobrý tým rezervy Jablonce. Utkání mělo tři čtvrtiny výborné tempo, velmi dobrou úroveň pohybu, maximální nasazení, herní kvalitu a zakončení. Oba týmy vystřelili celkem třicetkrát, každý shodně patnáctkrát. Máme před sebou závěrečnou část přípravy a věřím, že hráči nadále budou vstřebávat náš systém a uvědomí si, že k tomu, aby byli zajímaví pro ligový a profesionální fotbal, musí se dlouhodobě správně vzdělávat."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hankič (46. Borecký) - Geissler, Hošťálek, Křapka, Fridrich (46. Živnůstka) - Tvrzník, Láncz - Mižič, Mehanović, Eliáš (46. Novák) - Klobása (80. Brát).

Góly: 33. Linka - 8. Eliáš, 55. Mehanović, 65. Láncz

Fanshop banner