V Praze přestřelku těsně prohráli
Klub

V Praze přestřelku těsně prohráli

Redakce

Sedmnáctiletí boleslavští fotbalisté prohráli o gól se soupeřem, jehož hráči byli o rok starší, v přípravném utkání plném ofenzivní hry z obou stran, jež vyvrcholila velkou gólovou přestřelkou ve druhém poločase.

V prvním poločase začali Boleslavští špatně a dostali se pod tlak soupeře. Po chybě Razáka a z následného trestného kopu pražský střelec orazítkoval spojnici tyče s břevnem Malíkovy branky. V 9. minutě kopal na druhé straně trestný kop Kateřiňák a přestřelil. V 10. minutě po rohovém kopu zakončoval Holeček neúspěšně. V 15. minutě chybující Horváth nabídl soupeři dobrou střeleckou pozici, ale brankář Malík šanci zlikvidoval. V 18. minutě však boleslavský brankář při výběhu zaváhal, Pražané nastřelili jen tyčku. Pak se do dvou šancí dostali zase Boleslavští. Po kombinaci trojice Kateřiňák, Horvát, Holeček posledně jmenovaný minul branku. O minutu později ve finále další nádherné akce Horváth nepochopitelně netrefil ze dvou metrů prázdnou branku.
Ve 23. minutě se nedohodli Kateřiňák s Jonášem. Jejich zaváhání využil hráč Dukly ke vstřelení úvodního gólu, když překvapil brankáře Malíka přízemní střelou - 1:0
. „Beru to na sebe, střelu jsme měl chytit,'' sebekriticky uznal Malík.
Ve 31. minutě po spolupráci s Razákem se krásná střela bez přípravy z hranice pokutového území povedla Borovi - 1:1.

Ve 35. minutě se dostal do zakončení Kubelka, který však branku minul. V závěru poločasu se vyznamenal Malík, když v jasné brankové příležitosti Dukly na dvakrát podržel svůj tým.

Druhý poločas začal opět laxností boleslavských hráčů, čehož domácí využili.
Ve 42. minutě po chybě Zemánka ve středu hřiště a následném špatném postavení Pajera a Kozmy šla Dukla snadno do vedení - 2:1.
Ve 45. minutě byl málo důrazný Razák, hra se dostala do středu hřiště, kde podruhé chyboval Zemánek a z následné střely, při které boleslavský brankář Výda neměl čisté svědomí, zvýšili Pražané vedení - 3:1
.
Ve 46. minutě nedokázal ve velké příležitosti skórovat Horváth. O minutu později rozjel akci Jonáš, narazil si s Borou a pak nádherně centroval do pokutového území, kde se dobře zorientoval Martínek a snížil - 3:2.
V 57. minutě nedokázal skórovat Martínek ze stoprocentní šance, když trefil jediného a bezradného hráče na brankové čáře ve chvíli, kdy gólman byl mimo branku.
V 65. minutě utekl po pravé straně Kocourek a po jeho centru vyrovnal skóre Lacek - 3:3.
V 66. minutě pražský rohový kop prolétl kolem boleslavské branky na zadní tyč, kde zaspal Houžvička a následnou soupeřovu střelu brankář Výda nechytil - 4:3.

Hned po rozehrávce dokázali Boleslavští vyrovnat. Po akci Hodače rozvlnil pražskou síť Lacek, který stál na správném místě při odraženém míči - 4:2.
V 69. minutě padl poslední gól utkání. Dukla využila špatného postavení boleslavských obránců a potrestala je - 5:4.
Boleslavští se snažili do poslední vteřiny utkání o srovnání skóre. Marně. V 75. minutě nepotrestal Hodač z trestného kopu faul na Kocourka. Těsně před koncem se řítil na branku Dukly z poloviny hřiště sám Martínek. Šance se zalekl a vystřelil do připraveného brankáře.

Boleslavský trenér Martin Mrvík k utkání řekl: „Paradoxně jsem byl více spokojený po porážce 5:4 od Dukly, než po předchozím vítězství 4:0. Mám z kluků dobrý pocit. Směrem dopředu podali slušný výkon, který se podobal požadované hře. Zlepšili rozehrávku a vytvořili si hodně brankových příležitostí. K obrané hře mám samozřejmě výhrady. Pochvalu si zaslouží tým pouze za dobré napadání soupeře. Jinak musíme na obranné hře ještě hodně pracovat."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Malík (41. Výda) - Jonáš (60. Houžvička), Kozma (60. Nedošetko), Nedošetko (41. Pajer), Kahoun - Kateřiňák (41. Zemánek) - Horváth (60. Kocourek), Holeček (60. Hodač), Razák, Bora (60. Lacek) - Kubelka (41. Martínek).

Boleslavské góly: 31. Bora, 47. Martínek, 65. a 67. Lacek.

Fanshop banner