S tureckým Belekem se rozloučili výhrou
Klub

S tureckým Belekem se rozloučili výhrou

Redakce

V závěrečném střetnutí tureckého soustředění Boleslavští vyřídili tým ze středu ukrajinské ligy třemi góly už v prvním poločase, kdy se trefili Kulič, Chramosta a Zahustel. Soupeř snížil až těsně před koncem z ofsajdu.

První poločas se boleslavským fotbalistům opravdu vydařil. Už ve 4. minutě Fillovu zpětnou přihrávku těsně před Chramostou zachytil brankář.
V 8. minutě Kysela pasem za obranu našel Kuliče, který tím pádem běžel zcela sám na brankáře a střelou po zemi svůj nájezd zkušeně zakončil - 0:1.
Ve 30. minutě boleslavskou kombinační akci vyšperkovali Chramosta s Kuličem narážečkou a Chramosta úspěšnou ranou, kterou zblízka prostřelil brankáře - 0:2.

Boleslavští vedli o dva góly a nadále pokračovali v ofenzívě. Ve 32. minutě Kúdelovu ránu z pětadvaceti metrů zlikvidoval brankář. O dvě minuty později vydařenou křídelní akci zakončil Zahustel střelou jen do středu branky.
Pět minut před přestávkou další rychlou akci křídelním prostorem proměnil v gól po Kalinově přesném centru Zahustel - 0:3.

Ve druhém poločase se dění na hřišti vyrovnalo. Příležitosti ke vstřelení dalších gólů měli hráči obou týmů, povedlo se to jen doněckému soupeři.
V 50. minutě hlavičku útočníka soupeře z hranice malého vápna vytlačil Šeda přes břevno na roh. V 57. minutě Ščukův pas za obranu zpracoval Zahustel, jenž z úhlu přestřelil branku. Doněck odpověděl za dvě minuty tvrdou ranou z pětadvaceti metrů. Pozorný Šeda ji vyrazil. Neuplynulo ani šedesát vteřin a ukrajinský soupeř opět nepříjemně střílel, tentokrát z hranice pokutového území. I tuto nepříjemnou ránu Šeda zkrotil. V 60. minutě předvedli Boleslavští protiútok završený gólovou šancí. Po Ščukově chytrém obloučku za obranu nepropálil Chramosta zblízka brankáře. V 67. minutě v další jasné gólové šanci neprostřelil zblízka brankáře Zahustel. V 69. minutě si soupeř vynutil trestný kop ze vzdálenosti dvaceti metrů od Šedy, který střelu zlikvidoval.
V 87. minutě doněcký Godin snížil přízemní střelou, které však předcházelo ofsajdové postavení střelce - 1:3.

V předposlední minutě utkání, které se hrálo za občasného lehkého mrholení, Zahustel odpověděl na doněcký gól úspěšnou střelou, ale rozhodčí jeho gól pro údajný ofsajd neuznal.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller (46. Šeda) - Kysela, Rolko, Dimitrovski, Kalina - Kúdela, Ščuk - Zahustel, Kulič (76. Bořil), Fillo (81. Táborský) - Chramosta (89. Brunclík).

Góly: 87. Godin - 8. Kulič, 30. Chramosta, 40. Zahustel

Fanshop banner