Přežili drtivý nástup soupeře a potom mu dali čtyři góly
Klub

Přežili drtivý nástup soupeře a potom mu dali čtyři góly

Redakce

V utkání třetího kola Memoriálu Vlastislava Marečka se střetli do té doby neporažená družstva o vedení v tabulce. Hrálo se na umělé trávě 9. ZŠ v Mladé Boleslavi za sedmistupňového mrazu.

První poločas začali lépe fotbalisté z Jablonce. Hned v první minutě po hrubé chybě Kateřiňáka postupoval útočník Jablonce osamocen na brankáře Výdu, při kterém stálo štěstí, když soupeř nastřelil pouze tyčku. V 10. minutě jablonecký střelec krásnou ranou ze střední vzdálenosti trefil břevno.
Boleslavští hráči se dostali do kloudné kombinace až ve 12. minutě a hned z toho byl úvodní gól. Akci zahájil patičkou Zemánek, hra pokračovala přes Martínka ke Kocourkovi, který ideálně předložil před branku a Hodač otevřel skóre utkání - 1:0. O tři minuty později se Boleslavským povedl presink a Kocourek individuální akci úspěšně zakončil - 2:0.

Po dvou gólech v jablonecké síti se hra vyrovnala. Přibyly souboje a nepřesnosti z obou stran. Hra byla rozkouskovaná a nepříliš pohledná. Jablonečtí dobře napadali a Boleslavští měli problém s rozehrávkou. Jablonec se však po výborném úvodu do další vážnější šance nedostal. Z boleslavské strany stály za zmínku nepříjemná Kateřiňákova střela těsně nad břevno a gólová příležitost Martínka po pěkné kombinaci Nedošetka s Kateřiňákem.
Těsně před přestávkou po pěkné individuální akci Kocourka a jeho přihrávce se v šanci ocitl Zemánek. Přízemní střelou se povedeně trefil k tyči jablonecké branky - 3:0.

Druhý poločas začali lépe boleslavští hráči. Měli míč více na kopačkách, neboť soupeř polevil v presinku a ulehčil tak Boleslavským rozehrávku. Hrálo se však převážně uprostřed hřiště bez šancí před brankami. Za zmínku stály pouze tři nebezpečné šance. Nejprve se po levé straně uvolnil Lacek a jeho prudký centr do vápna nenašel adresáta. Pak chyboval v rozehrávce Pajer a nepříjemnou jabloneckou střelu zlikvidoval Výda. A v 65. minutě po krásném obloučku Holečka za jabloneckou obranu se v samostatném úniku prosadil Horváth - 4:0.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl sice spokojený z vysoké výhry, ale k hernímu projevu svých svěřenců měl spoustu výhrad: „Vytěžili jsme z minima maximum. Beru dnes pouze výsledek a uznávám, že jsme měli hlavně v úvodu velké štěstí. Soupeř byl důraznější a dělal nám velké problémy v rozehrávce a tím nás nepouštěl k naší hře. Po hrozném úvodu jsme se sice dokázali zlepšit, ale i tak byl výkon daleko za tím, co by jsme chtěli praktikovat a jak fotbal hrát."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Výda - Nedošetko, Pajer, Kozma, Houžvička (70. Jonáš) - Kateřiňák (60. Kahoun) - Kocourek (60. Bora), Zemánek (41. Holeček), Hodač (70. Razák), Lacek (55. Horváth) - Martínek (41. Kubelka).

Góly: 12. Hodač, 16. Kocourek, 39. Zemánek, 65. Horváth

Fanshop banner