Ve stálé herní převaze se gólově prosadil jen Klobása
Klub

Ve stálé herní převaze se gólově prosadil jen Klobása

Redakce

Přípravné utkání proti pražským dorosteneckým vrstevníkům se hrálo na umělé trávě v areálu mladoboleslavského Městského stadionu za mrazu zmírňovaném sluncem. Po prohraném poločase skóre otočil ve třech minutách kanonýr Klobása.

První poločas boleslavští dorostenci působili sebevědomě. Ve stálé snaze o kombinaci vymysleli spousty pěkných fotbalových akcí. V 8. minutě z rychlého protiútoku po levé straně odcentroval Křapka do vápna, kde šel neohroženě do míče Eliáš, ale střetl se s obráncem. Ve 12. minutě v dalším rychlém protiútoku Eliáš přihrál Mehanovičovi, který střílel těsně vedle. V 15. minutě Mižič vybojoval míč, posunul ho kolmo na Mehanoviče, jenž běžel sám na brankáře. Při pokusu o jeho obejití se dostal z výhodného střeleckého úhlu a netrefil branku. V 18. minutě Mehanović rozehrál rohový kop na Křapku, jenž hlavou prodloužil na zadní tyč, kde Klobása ve vyložené pozici minul cíl. Ve 24. minutě Mižič po narážečce s Křapkou obešel obránce a jeho přihrávku před branku na Klobásu soupeř srazil na roh. Ve 25. minutě střílel Mehanović nepřesně. Půlhodinovou boleslavskou nemohoucnost v zakončení Pražané potrestali.

Ve 32. minutě Boleslavští zaváhali a umožnili soupeři samostatný únik na Boreckého branku, čehož dokonale využil a ranou podél brankáře dal vedoucí gól - 0:1.
Ve 37. minutě Mižič od půlící čáry obešel tři protihráče a nebezpečně zakončil, brankář vyrazil jen s obtížemi, ale Mehanović pohotově obloučkem vrátil balon do branky. Rozhodčí však z neznámého důvodu a za všeobecného boleslavského divení gól neuznal. Ve 42. minutě nastřelil Mehanović ze standardní situace hráčskou zeď.

Druhý poločas začali Boleslavští velmi aktivně a vyplatilo se jim to. Ve 48. minutě Mehanovićem zahraný rohový kop prošel podél branky až na zadní tyč, kde pohotově dorazil míč do sítě Klobása - 1:1. A za dvě minuty při rychlé kombinaci prostrčil Tvrzník prvním dotekem míč do pokutového území Klobásovi a ten přesnou ranou k tyči podruhé překonal pražského brankáře - 2:1.

V 59. minutě Tvrzník přistrčil Vraštilovi, kterého gólman vychytal. V 61. minutě se k zakončení dostal Mižič, ale mířil nad branku. V 69. minutě Láncz vybojoval míč u postranní čáry, přešel přes obránce do vápna, kde připravil střeleckou šanci Mížičovi, ale ten bez přípravy pálil nepřesně.
V 71. minutě jsme ztratili Boleslavští při rozehrávce míč, soupeř přešel do nebezpečného protiútoku, ale jejich koncový hráč z dobré pozice přestřelil.
V 79. minutě Fridrich zprava přihrál do šestnáctky Vraštilovi, ten tvrdě zakončil těsně vedle levé šibenice. V 85. minutě Tvrzník razantní střelou z pětadvaceti metrů prověřil soupeřova brankáře, který byl připravený.

„Po celé utkání jsme byli kombinačně lepší, měli velmi dobrý pohyb a nabídku. Byli jsme dostatečně sebevědomí. Soupeře jsme jen výjimečně pustili do zakončení. Musíme však nadále pracovat na důraznější a efektivnější koncovce," shrnul utkání trenér Jiří Saňák.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Borecký - Geissler, Hošťálek, Hůlka, Křapka - Tvrzník, Láncz - Mižič (75. Živnůstka), Mehanović (75. Fidrich), Eliáš (45. Vraštil) - Klobása (61. Prieložný).

Góly: 48. a 50. Klobása

Fanshop banner