Proti moldavskému soupeři dali dva góly a nastřelili dvakrát tyč
Klub

Proti moldavskému soupeři dali dva góly a nastřelili dvakrát tyč

Redakce

V zápase hraném za ideálních podmínek (jasno při 20°C) udrželi Boleslavští zimní neporazitelnost. Moldavský tým v Beleku porazili góly Janíčka a Kuliče, pro něhož to byla již šestá trefa v přípravě.

Utkání se hrálo v nervózní atmosféře, neboť moldavští hráči často nevybíravě faulovali, simulovali a takřka neustále si stěžovali u rozhodčího, což ovlivnilo především prvních třicet minut. Po mírné roztržce se hra přeci jenom uklidnila a utkání se naštěstí dohrálo bez větších excesů či zranění.

V prvním poločase z mnoha boleslavských šancí padl jenom jeden gól. Už v 8. minutě Bořilovu gólovou šanci vychytal brankář, když střelu zblízka vyrazil na roh. O minutu později po skvělé kombinační akci hledal Chramosta sám před brankářem místo střely ještě volného spoluhráče, ale obránci jeho přihrávku zblokovali. Ve 14. minutě po Šírlově dlouhém pasu postupoval Bořil sám na brankáře, ale nezvládl pokus o lob. V 16. minutě Kulič z deseti metrů neprostřelil brankáře.
V 19. minutě Janíčkova tečovaná střela z hranice pokutového území skončila v soupeřově brance - 0:1.

Ve 22. minutě po kolmici Kúdely běžel sám na bránu Chramosta, ale jeho střela skončila těsně vedle. Ve 24. minutě po chybě Dimitrovského měl soupeř jedinou brankovou příležitost v utkání, ale jeho útočník hlavičkoval mimo branku. Ve 40. minutě promarnil dvě šance Chramosta. V první jeho střelu zastavila tyč, v druhé úspěšně zasáhl brankář. Ve 44. minutě Kulič rozehrál roh na hranici pokutového území, odkud Fillo střelou bez přípravy těsně minul šibenici soupeřovy branky.

Ve druhém poločase pokračovala herní převaha Boleslavi. Ve 47. minutě Zahustel po chybě obránců postupoval sám na branku, ale nedůrazné zakončení brankář pohodlně kryl. V 60. minutě Kulič v dobré příležitosti nastřelil tyč.
V 64. minutě
se už trefil a navýšil boleslavské vedení. Dlouhý pas Johany za moldavskou obranu zpracoval Štohanzl, který centrem před brankou našel volného Kuliče a ten halfvolejem nekompromisně skóroval - 0:2.
V 66. minutě po Ščukově uvolnění gólovou šanci Štohanzla zmařil brankář. V 83. minutě se opět ve výhodné pozici ocitl Štohanzl a zkusil tentokrát vyzrát na brankáře blafákem, ale on jeho pokus vystihl. V 86. minutě po rozehrané standardní situaci hlavičkoval Ščuk nepřesně. V 89. minutě v poslední střelecké příležitost utkání se neprosadil Táborský. Samostatnou akci zakončil střelou do středu branky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina (46. Kysela), Johana, Dimitrovski, Šírl - Janíček (70. Brunclík), Kúdela (46. Ščuk) - Bořil, Kulič (70. Táborský), Fillo (46. Štohanzl) - Chramosta (46. Zahustel).

Góly: 19. Janíček, 64. Kulič

Fanshop banner