V tureckém Mardanu získali cenný skalp
Klub

V tureckém Mardanu získali cenný skalp

Redakce

Boleslavští porazili nejslavnější rumunský klub. Ve střelbě byli vždy napřed a soupeř jen dotahoval. V kvalitním duelu se dvakrát trefil Štohanzl a jednou Zahustel.

První poločas začali lépe Rumuni. Už ve 2. minutě měl plno práce Šeda. Trestný kop od pravé tyče vyrazil. V 9. minutě se jej soupeř snažil potrestat za postavení daleko před brankou lobem téměř z půlící čáry. Míč se zastavil na břevně.
Ve 35. minutě Kalina poslal centr z trestného kopu do rumunského vápna, kde Zahustel vyhrál vzdušný souboj s brankářem a hlavou dal gól - 0:1.

Za dvě minuty tvrdou ránu z hranice vápna vyrazil Šeda nad břevno. Ve 40. minutě předvedli Boleslavští parádní brejk, ovšem bez gólového efektu. Chramosta z levé strany přízemním centrem našel ve vápně Kúdelu a ten v plném běhu z deseti metrů přestřelil branku. O dvě minuty později hlavičkoval rumunský útočník z malého vápna, ale Šeda byl pozorný a nedůraznou ránu kryl.
V nastaveném čase první půle Rumuni vyrovnali. Centrovaný míč z trestného kopu Nikolic přesně hlavičkoval ke vzdálenější levé tyči, kam se Šeda natahoval marně - 1:1.

Druhý poločas začali aktivněji Rumuni. V deseti minutách si vynutili tři rohy. Boleslavští opatrně kombinovali a zkoušeli soupeře zaskočit dlouhými pasy.
V 58. minutě se jim brejk podařil, když Zahustel zprava odcentroval, na hraně vápna míč zpracoval Chramosta a zády k brance ho posunul do levé strany na Štohanzla, který po zemi prostřelil brankáře - 1:2.

V 60. minutě po trestném kopu Nikolic hlavičkoval do Šedy. Kolem 65. minuty kopal Kalina dva rohy, po prvním z nich Fillo nastřelil z úhlu brankářovy nohy. V této fázi utkání byla Boleslav aktivnější a kombinační hrou diktovala tempo hry. V 70. minutě Chramostovu střelu srazil stoper, dorážku poslal Kúdela nad branku. Za tři minuty zkusil vystřelit ze dvaceti metrů a opět minul. Na druhé straně v 74. minutě Tanasovu ránu z dálky bez obtíží zkrotil Šeda. V 76. minutě utekl Fillo obraně, ale po jeho centru z pravé strany se neprosadil Chramosta ani Kúdela.
V 79. minutě Zahustel z pravé strany našel na hranici pokutového území Chramostu a ten podobně jako před dvaceti minutami nezištně nabil Štohanzlovi, jenž nekompromisně skóroval - 1:3.

Rumuni na závěrečné minuty poslali do hry trojici čerstvých hráčů a vrhli se do útočení. Dlouho byli však koncovce nepřesní. V 86. minutě se jim však povedla kombinace, v jejímž finále se ocitl před Šedou zcela sám Machada a trefil se k pravé tyči - 2:3.
V 88. minutě rodící se šanci soupeře zastavil obětavým skluzem Rolko. V závěru přibylo nervozity a nedovolených zákroků. Po úderem loktem do Fillovy hlavy byl v nastavených vteřinách vyloučen Bourceleanu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela (71. Janíček), Rolko, Johana (46. Dimitrovski), Kalina - Kúdela, Śčuk - Zahustel (89. Synek), Fillo, Štohanzl - Chramosta.

Góly: 45. Nikolic, 86. Machado - 35. Zahustel, 58. a 79. Štohanzl

ŽK: Brandau, Bicfavli - Johana, Kúdela, Fillo

ČK: Bourceleanu

Fanshop banner