Výhru ztratili v předposlední minutě
Klub

Výhru ztratili v předposlední minutě

Redakce

S libereckými vrstevníky, kteří v o stupeň nižší soutěži bojují o postup do celostátní dorostenecké ligy, sehráli Boleslavští kvalitní přípravu. Protože se však trápili v koncovce, pouze remizovali. Hrálo se na liberecké umělé trávě v areálu U Nisy.

První poločas začal ohrožením boleslavské branky. Hned ve 2. minutě Liberečtí zakončili útok střelou z hranice vápna do náruče připraveného gólmana Bráta. Na druhé straně byl v 7. minutě faulován Prieložný a Boleslav získala výhodu trestného kopu.
Standardní situaci rozehrál Mehanović centrem na vzdálenější tyč, kde volný Prieložný pohotově otevřel gólový účet utkíání - 0:1.
V 10. minutě unikl soupeřově defenzívě Eliáš a když prudkým centrem do vápna hledal spoluhráče, míč se odrazil k Mížičovi a ten přesnou střelou k tyči zvýšil boleslavské vedení - 0:2.

Další šance už Boleslavští v gól nepřeměnili. Ve 13. minutě běžel Mehanović sám na branku a její strážce mu vystihl kličku. V 15. minutě si Mehanović zasekávačkou připravil střeleckou pozici a levačkou ze třiadvaceti metrů orazítkoval břevno soupeřovy branky. Po pěkné spolupráci Mehanoviće s Vraštilem se do zakončení dostal Eliáš, ale mířil nepřesně. Ve 30. minutě vyzkoušel pozornost brankáře opět Mehanović nečekanou střelou na přední tyč, ale gól nedal.
V úplném závěru poločasu po Mižičově centru hlavičkoval Prieložný do náruče brankáře a Křapkova dalekonosná střela skončila vedle branky. Teprve ve 45. minutě se dostali k nebezpečnému zakončení Liberečtí. Po zdařilé narážečce jejich střelec zakončil akci ranou mimo branku.

Druhý poločas začal neúspěšnou střelou Vraštila a závarem před libereckou brankou po Eliášově průniku, kdy Tvrzník nedosáhl v místě penalty na míč.
V 51. minutě Liberečtí snížili a zanedlouho i vyrovnali. Rychlý protiútok zakončili střelou z necelých dvaceti metrů, při níž se míč odrazil od břevna k brankové čáře a na pokyn lajnového asistenta rozhodčí uznal gól - 1:2.
V 58. minutě proti dvěma boleslavským obráncům postupovali dva liberečtí útočníci a akci zakončili vyrovnávacím gólem - 2:2.

Navzdory ztrátě vedení přebrali Boleslavští v následujících minutách iniciativu zase na své kopačky. V 59. minutě Eliáš z dobré pozice mířil nepřesně.
V 62. minutě Láncz zakončil samostatnou akci prudkou střelou a dobíhající Klobása vrátil Boleslavi vedení - 3:2.

Třetí gól v liberecké síti odstartoval boleslavský ofenzivní tlak a sérii střeleckých příležitostí. Pohříchu bez využití. V 63. minutě střílel bez efektu z hranice vápna Mehanović. V 69. minutě zakončoval nepřesně Tvrzník. V 72. minutě Mehanović pálil těsně vedle, V 73. minutě Lánczovu střelu ze třiadvaceti metrů brankář zneškodnil. V 74. minutě postupoval Klobása sám na brankáře, který vyběhnutím až na hranici pokutového území stačil zakončení tečovat na rohový kop. V 76. minutě po spolupráci s Mehanovićem byl znovu Klobása sám před brankářem a opět jej neprostřelil. Následnou akci zakončoval po centru Křapka hlavou vedle branky. V 78. minutě po přihrávce Křapky se dostal za obranou k míči Eliáš, ale zakončení se mu nepovedlo. V 79. minutě po spolupráci s Klobásou neuspěl v sólu proti brankáři Mehanović. V 83. minutě Eliáš z hranice vápna nastřelil gólmanovy nohy. V 85. minutě se neujal ani střelecký pokus Lánce ze střední vzdálenosti.

Boleslavskou neschopnost zvýšit vedení a pojistit vítězství soupeř potrestal krátce před konečným hvizdem. V 89. minutě Liberečtí překvapivě snadno zatlačili boleslavskou rozehrávku až před Brátovu branku a dokázali vstřelit vyrovnávací gól - 3:3.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Brát - Geissler, Živnůstka, Hošťálek (46. Hůlka), Křapka - Vraštil (66. Mehanović), Láncz - Mižič, Mehanović (46. Tvrzník), Eliáš - Prieložný (46. Klobása).

Góly FK MB: 7. Prieložný, 10. Mižič, 62. Klobása

Fanshop banner