Vyšehradský turnaj zvládají stále bez prohry
Klub

Vyšehradský turnaj zvládají stále bez prohry

Redakce

O body v rámci turnaje na pražském Vyšehradě se boleslavští junioři střetli s rivalem z ČFL pražským Loko Vltavín, jenž je po podzimu v mistrovské tabulce o jeden bod lepší. V zimním duelu to však neplatilo.

V bojovném utkání plném důrazných osobních soubojů až na hraně regulérnosti se boleslavští hráči zdárně vypořádali s agresivitou soupeře. Především v prvním poločase byli lepší v kombinaci a nebezpečnější při standardních situacích. Přispěl k tomu povedený vstup do utkání.
Už ve 3. minutě po spolupráci s Honcem a Sedláčkem se Rozsíval uvnitř vápna odhodlal k zakončení a protihráčem lehce tečovanou střelou překonal padajícího brankáře - 0:1
.
V 15. minutě po faulu na Macha získali Boleslavští výhodu trestného kopu. Rozehrál ho Rozsíval podle natrénovaného scénáře a u zadní tyče osamocený Mach hlavou zvýšil vedení - 0:2.

Ve 28. minutě běžel sám na vltavínského brankáře Sedláček, ale místo střely volil přihrávku na Honce, kterému v poslední chvíli vracející se obránce ukopl míč na roh. Ve 36. minutě po faulu na D. Šťastného a centru Rozsívala se k zakončení hlavou dostal Charuza, ale brankář soupeře Nguyen jeho pokus kryl. Vltavínští si v prvním poločase vypracovali dvě šance po boleslavských chybách. První po chybné rozehrávce M. Šťastného, což brankář Jakubov včasným vyběhnutím a zmenšením střeleckého úhlu napravil a tým výrazně podržel, a druhou po Borovičkově nevydařené malé domů, kdy pozorný Jakubov míč vytěsnil přes břevno na roh a uhájil tak čisté konto.

Druhý poločas v porovnání s prvním už tolik fotbalový nebyl. Vltavín hru vyrovnal a hrozil zejména ze standardních situací. Boleslavští pozorně bránili a vyráželi do brejků.
V 74. minutě po rohu Rozsívala mohl boleslavské vedení zvýšit Schubert, ale jeho zakončení z malého vápna postrádalo důraz. Za tři minuty se Schubert opět dostal do výhodné palebné pozice. Z pravé strany vnikl do vápna a střelu z úhlu nadvakrát zlikvidoval brankář Čaba.
V 87. minutě Vltavínští ztratili na útočné půlce míč a Boleslavští vyrazili do protiútoku tak svižně, že získali přečíslení čtyř hráčů na dva bránící. Borovička přihrál D. Šťastnému, jehož střelu z vápna stačil Čaba ve spolupráci s jedním bekem pouze vyrazit k Matěji Horákovi, který úspěšnou dorážkou uzavřel skóre utkání - 0:3.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Jakubov - Borovička (46. Živnůstka), Charuza, M.Šťastný (70. Borovička), Mach - Marek Sedláček, Rozsíval, D.Šťastný (46. Kozma), Matěj Horák, Honc (70. D. Šťastný) - Schubert.

Góly: 3. Rozsíval, 15. Mach, 87. Horák

Rozhodčí: Váňa

Diváků: 40

Fanshop banner