Odcestovali podruhé za teplem do Turecka
Klub

Odcestovali podruhé za teplem do Turecka

Redakce

Na soustředění do teplejší krajiny než je současné promrzlé Pojizeří odcestovala mladoboleslavská fotbalová výprava s jednadvaceti hráči, dvěma brankáři a osmičlenným servisním doprovodem.

V úterý ráno 31. ledna krátce po půl osmé vyrazili z Mladé Boleslavi autobusem do Vídně, odkud se letecky přesunuli do Antalye a následně autobusem do Beleku. Na jihu Turecka pobudou do 8. února. Absolvují sérii tréninků zamřených na zkvalitnění hry a tři přípravná utkání.
V porovnání s prvním tureckým soustředěním jsou ve složení fotbalové výpravy pouze drobné změny. Chybí brankář Jakub Jakubov a útočník Jakub Řezníček. Naopak přibyli David Brunclík, navrátilec z hostování v druholigovém Ústí nad Labem, Radek Šírl, uzdravený po zranění z prvního přípravného utkání, a Ivo Táborský, rekonvalescent po operaci třísel. V servisním doprovodu se prostřídali lékaři, na prvním soustředění byl Josef Horák, na druhé odletěl Miroslav Sinkule.

Fotbalovou výpravu tvoří brankáři Miroslav Miller, Jan Šeda, hráči Jan Bořil, David Brunclík, Vladimir Dimitrovski, Daniel Dudka, Martin Fillo, Jan Chramosta, Tomáš Janíček, Petr Johana, Václav Kalina, Ondřej Kúdela, Marek Kulič, Jan Kysela, Lukáš Opiela, Adrian Rolko, Jakub Synek, Jasmin Ščuk, Radek Šírl, Jan Štohanzl, Ivo Táborský, Petr Wojnar, Ondřej Zahustel, hlavní trenér Miroslav Koubek, jeho asistent Boris Kočí, trenér brankářů Filip Toncar, kondiční trenér Martin Třasák, lékař Miroslav Sinkule, fyzioterapeut Václav Kubíček, masér Jan Skoupý a kustod Pavel Uhlíř.

Plán přípravných utkání v Turecku

Čtvrtek 2. února od 18 hodin v Mardanu: Steaua Bukurešť - FK Mladá Boleslav

Sobota 4. února od 15 hodin v Beleku: Ludogorec Razgrad - FK Mladá Boleslav

Úterý 7. února od 15 hodin v Beleku: Metalurg Doněck - FK Mladá Boleslav

FC Steaua Bucurest je slavný rumunský klub. V současné domácí nejvyšší soutěži, která má osmnáct účastníků, je čtvrtý s ambicemi postupu do Evropské ligy. Klubovou vitrínu má přeplněnou trofejemi. Třiadvacetkrát vyhrál rumunskou ligu (naposledy 2006), dvacetkrát rumunský pohár (naposledy 2011) a v roce 1986 zvítězil v Lize mistrů i v evropském superpoháru.
FK Ludogorets Razgrad je vedoucí tým bulharské nejvyšší ligy
(A Grupa). Z patnácti podzimních zápasů jenom jeden prohrál podobně jako CSKA Sofia, před kterou vede jen o skóre. V bulharském poháru se probojoval už do čtvrtfinále. Je senzací bulharské A Grupy, neboť před třemi roky ještě hrával třetí ligu, do elitní soutěže postoupil poprvé v historii vloni a hned usiluje o titul a účast v evropském poháru. Razgrad je město s necelými čtyřiceti tisíci obyvateli, tedy srovnatelné s Mladou Boleslaví.
FK Metalurg Doněck je v ukrajinské nejvyšší soutěži
(Premier Liha) osmý, když z dvaceti odehraných zápasů devět vyhrál a devět prohrál. Elitní ukrajinskou ligu hraje od roku 1998 a největších úspěchů dosáhl, když třikrát obsadil třetí místo (2002, 2003 a 2005). Předloni se probojoval do finále ukrajinského poháru, kde v prodloužení podlehl týmu Tavrija Simferopol 2:3.

Fanshop banner