Přehráli lepšího soupeře
Klub

Přehráli lepšího soupeře

Redakce

Při návratu ze soustředění sehráli boleslavští dorostenci přípravný duel proti vrstevníkům z Hradce Králové, kteří jediní je v podzimní mistrovské sezóně porazili. Proto měli velkou motivaci uspět a prohru soupeři oplatit.

Hned v úvodu utkání po chybě Kateřiňáka měli Hradečtí první gólovou příležitost, ale bez úspěšného konce. V 5. minutě oplatili produktivitu boleslavští chlapci a po svižné kombinaci nastřelil Lacek tyčku hradecké branky. O dvě minuty později zaútočili opět Hradečtí, tentokrát branku přestřelili. Další brankovou příležitost neproměnili Hradečtí v 15. minutě.
Deset minut před půlí udělal chybu Kozma a nabídnul super šanci Hradci. Ten ji opět neproměnil.
Nakonec první poločas Hradec přeci jen vyhrál. Jeho hráč se dokázal po pěkné kombinaci ve 36. minutě trefit do naší branky - 1:0.

Hradec byl po celý první poločas jasně lepším týmem a jen jeho nemohoucnost v zakončení určila výsledek pouze na rozdíl jedné branky.

Druhý poločas začal stejně jako první. Hned ve 43. minutě po chybě Pajera zahodili útočníci Hradce další šanci. O dvě minuty později chyboval pro změnu Kahoun a jeho kiks napravil až brankář Výda.
Ve 47. minutě přišel zlom utkání. Boleslavský rohový kop rozehrál Kateřiňák a po několika neúspěšných dorážkách byl ze všech nejdůraznější Lacek a vyrovnal - 1:1
.
Tím se od té chvíle vyrovnala i hra. Boleslavští hráči zlepšili pohyb a dali soupeři pocítit, že umí fotbal taky hrát.
V 52. minutě se k trestnému kopu postavil Pajer. Jeho důrazná střela udělala brankáři velké problémy a ten pouze vyrazil před sebe, kde byl nejrychlejší Zemánek a úspěšnou dorážkou otočil výsledek - 1:2.

V 55. minutě se vytáhl opět brankář Výda, když chytil další gólovku Hradce. V 60. minutě při rychlé kombinaci si Lacek chytře dvakrát narazil s Kubelkou, ale závěrečnou střelou minul branku soupeře. Hned z protiútoku podržel tým Výda. Nadvakrát čaroval při nebezpečných šancích Hradce.
V 65. minutě vygradoval hradecký tlak ve vyrovnávací gól, když z pravé strany letěl centr na zadní tyč a tam zaspal Jonáš - 2:2.

O dvě minuty později v další šanci Hradce jejich střelec těsně minul branku Boleslavi. Ke konci utkání se hra přelévala z jedné strany na druhou a když už to vypadalo, že utkání skončí nerozhodným výsledkem, strhli Boleslavští výhru na svoji stranu. Podobně jako ukázali v předchozím střetnutí v Trutnově, že rádi vyhrávají, tak i tentokrát o vítězství usilovali do poslední možné chvíle.
Při útoku z levé strany Bora našel nádherně Horvátha, který sám před brankářem uspěl - 2:3.

Trenér Martin Mrvík ve vítězném utkání viděl spousty nedostatků svých svěřenců: „Hradec byl po většinu utkání lepším týmem a je až neuvěřitelné, co neproměnil. Boleslavští hráči měli špatný pohyb, špatné reakce ve středové i obrané řadě. Chválím pouze dvě věci, a to vůli týmovou po výhře a pak brankáře Výdu, který nás několikrát podržel a nebýt jeho zákroků, odjížděli jsme s velkým výpraskem. Bylo znát, že jsme k utkání dorazili přímo z náročného soustředění a míč hráče moc neposlouchal. V žádném případě se nevymlouvám a ještě jednou vyzvedávám dobrý výkon Hradce."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Výda - Nedošetko, Pajer, Kozma (41. Jonáš), Kahoun (60. Houžvička) - Kateřiňák - Bora (41. Martínek), Zemánek (60. Hodač), Razák (60. Horváth), Lacek (65. Bora) - Kubelka (60. Kocourek).

Góly FK MB U17: 47. Lacek, 52. Zemánek, 80. Horváth

Fanshop banner