Čáslav porazili góly Kuliče a Zahustela
Klub

Čáslav porazili góly Kuliče a Zahustela

Redakce

Přípravné utkání hrané na umělé trávě v Praze Satalicích rozhodli Boleslavští v prvním poločase. Po přestávce skóre nezměnily ani dva pokutové kopy, po jednom na každé straně.

První poločas začali Boleslavští aktivně. Hned v úvodní minutě po Chramostově centru hlavičkoval Zahustel nad. Čáslavští odpověděli okamžitě a střelu Mojdla brankář Šeda vytlačil na roh. Po jeho rozehrání boleslavští obránci zblokovali dvě soupeřovy rány, než nad míčem získal definitivně kontrolu Šeda.
Ve 4. minutě Chramostův centr z pravé strany proměnil ve vedoucí gól Kulič - 1:0
. Byl to jeho pátý gól v pátém zápase letošní zimní přípravy.
Ve 12. minutě čáslavský Mojdl přestřelil Šedovu branku a v následujících třech minutách boleslavská defenzíva zdárně přežila sérii čtyř čáslavských rohů. V 16. minutě po Kuličově trestném kopu od levé postranní lajny hlavičkoval Ščuk z malého vápna nedůrazně do brankáře. Za pět minut se Ščuk probil zleva do trestného území a ukvapeně vystřelil mimo branku.
Ve 37. minutě se po rohovém kopu prosadil Zahustel - 2:0
. V závěrečné pětiminutovce první půle odolala Čáslav dvěma vyloženým šancím Boleslavi. Sami proti brankáři Duchečkovi se neprosadili Chramosta (41. min.) ani Kulič (44. min.).

Druhý poločas už skóre nikdo nezměnil, i když každému ze soupeřů sudí Orel nabídl výhodu pokutového kopu.
V 54. minutě byl v čáslavském vápně faulovaný Táborský, ovšem penaltu Wojnar zahodil, když slabou a neumístěnou střelou trefil brankáře.

V 64. minutě Bořilův podařený centr hlavičkoval Zahustel nad branku. O minutu později na druhé straně hřiště po rohovém kopu vystřelil Kunášek těsně mimo levý horní roh boleslavské branky. V 71. minutě Bořil parádně uvolnil Štohanzla a ten ranou bez přípravy trefil vybíhajícího gólmana.
V 84. minutě v souboji Janíčka s Fikejzem viděl rozhodčí penaltový faul. Přitom čáslavský útočník nafilmoval pád půl metru před hranicí pokutového území. Strůjce vymyšleného trestu se sám postavil k exekuci, ale neuspěl. I když Fikejz vystřelil tvrdě, brankář Šeda jeho úmysl vystihl a u levé tyče byl včas, aby uchránil čisté konto.

V předposlední minutě Ščukova chytrá kolmice našla uvnitř čáslavského vápna Zahustela, jenž sice bez otálení vystřelil, ale gólman míč srazil na roh.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Kysela, Janíček, Rolko, Kalina - Ščuk, Kúdela - Zahustel, Kulič, Fillo - Chramosta.

Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Kalina, Johana, Dimitrovski (78. Janíček), Táborský - Ščuk, Dudka (59. Kúdela) - Bořil, Wojnar, Štohanzl - Zahustel.

Sestava FK Zenit Čáslav: Ducheček - Rakovan, Karal, Kunášek, Špidlen - Čertík, Prášil (62. Němeček), Mojdl (46. Hečko) - Hejný (46. Fikejz), Szmek, Džafič (68. Žiak).

Góly: 4. Kulič, 37. Zahustel

Rozhodčí: Orel

Diváků: 55

Fanshop banner