Na soustředění přestříleli starší dorostence
Klub

Na soustředění přestříleli starší dorostence

Redakce

Dorostenecká parta trenéra Martina Mrvíka je na soustředění v Horním Maršově. Ve středečním odpoledni ve velmi pohledném duelu se starším dorostem Trutnova předvedli plno fotbalových akcí a nastříleli šest gólů.

Od první minuty Boleslavští prohrávali. Po centru v pokutovém území neubránili soupeře a ten se gólově prosadil poprvé - 1:0. V 5. minutě další šance Trutnova vyzněla tentokrát neúspěšně. V 11. minutě chyboval Nedošetko v rozehrávce a usnadnil tak vstřelení druhé trutnovské branky - 2:0.
Boleslavští se poprvé k brance soupeře dostali až ve 12. minutě. Horváth vyzkoušel pozornost brankáře ze střední vzdálenosti bez efektu.
Ve 27. minutě Trutnovští předvedli krásnou kombinaci a zvýšili své vedení - 3:0
. Do té doby byl soupeř jasně lepším týmem a vedl zaslouženě.

Od 30. minuty se do hry dostali i Boleslavští. Po vydařené akci, při níž se po spolupráci Horvátha, Razáka a Martínka do šance dostal Lacek, se ještě ze snížení neradovali. Jalově vyzněly i další dvě příležitosti. Ve 34. minutě po centru Lacka a výborné přihrávce Kateřiňáka neuspěl sám před brankářem Martínek. O minutu později po centru Hodače hlavou nepřekonal gólmana Nedošetko.
Až ve 36. minutě
vytryskla poprvé boleslavská radost. Nedošetko krásnou kolmicí přelstil ofsajdovou past soupeřovy defenzívy a Razák ze sólového úniku snížil - 3:1.

Druhý poločas se dosavadní role otočily a lepším týmem byla Boleslav. Její hráči dali jasně najevo, že s nepříznivým výsledkem se nehodlají smířit a přimáčkli protivníka na jeho polovinu. Po rychle rozehraném rohu v úvodu druhé půle Kubelka příležitost nevyužil. V 51. minutě opět chyboval stoper Nedošetko, tentokrát soupeř kiks nepotrestal. Z ojedinělého brejku trutnovská střela mířila těsně vedle. Ve 28. minutě zaváhal Kahoun a jeho kolega ze stoperské dvojice Nedošetko měl co dělat, aby chybu napravil.

V 60. minutě se uvolnil po pravé straně Kocourek, kterého v pokutovém území soupeř fauloval a sudí nezaváhal s nařízeném penalty. Proměnil ji a tím pádem snížil skóre na rozdíl jediného gólu Kateřiňák - 3:2.
Hned po rozehrávce předvedli Boleslavští krásnou svižnou kombinaci po levé straně a vyrovnali. Akci zahájil Houžvička, ten našel volného Kocourka, který opět utekl obraně po pravé straně. V plném běhu předložil krásnou přihrávku před branku, kde se nabíhající Bora nemýlil - 3:3.
Trutnovským se rychlé srovnání nelíbilo a vrhli se proti boleslavské brance. A v 63. minutě opět vedli, když potrestali zaváhání boleslavské stoperské dvojice - 4:3.

V 65. minutě neproměnili boleslavské brankové příležitosti Kubelka a Holeček. V 70. minutě se odehrál pravděpodobně klíčový okamžik utkání, když stoprocentní příležitost Trutnova překazil reflexním zákrokem gólman Výda. A tak soupeř své vedení nenavýšil na dvougólový rozdíl, naopak o něj za chvíli přišel. Boleslavští totiž v následujících fázích střetnutí soupeře zatlačili a herní převahu přetavili v góly.
V 80. minutě po odraženém rohovém kopu se krásnou ranou trefil do šibenice Holeček - 4:4.
Po trutnovské rozehrávce předvedli Boleslavští výborný presink a Kocourek po individuálním průniku předložil míč Hodačovi, jenž do prázdné branky skóroval - 4:5.
Trutnovská snaha po vyrovnání narážela na chytrou boleslavskou hru a v závěru utkání výhru potvrdil Hodač po Zemánkově přihrávce - 4:6.

Trenér boleslavského týmu Martin Mrvík byl spokojený s úrovní přípravného utkání: „Bylo velmi svižné a pěkné. Musím uznat kvalitu soupeře, která mě pozitivně překvapila, a smeknout klobouk, co se s trutnovským týmem stalo za uplynulý půlrok, kdy jsme s ním naposledy hráli. Boleslavští dorostenci do utkání vstoupil špatně a ve velké většině prvního poločasu se nemohli dostat ke své hře. Dělali hloupé chyby, které soupeř trestal. Druhá půle byla o něčem jiném, v něm už podle očekávání dominovali a potěšili mě vůlí otočit nepříznivě rozehrané utkání. Střetnutí s Trutnovem bylo pro nás velmi prospěšné a osobně jsem navíc rád, že se nikdo nezranil."

Sestava FK Mladá Boleslav U17 v I. poločase: Malík - Jonáš, Pajer (44. Kahoun), Nedošetko, Šimáček - Kateřiňák - Horváth, Razák, Hodač, Lacek - Martínek.

Sestava FK Mladá Boleslav U17 v II. poločase: Výda - Jonáš, Nedošetko, Kahoun, Houžvička - Kateřiňák (75. Hodač) - Kocourek, Holeček, Zemánek, Bora - Kubelka.

Góly: 36. Razák, 60. Kateřiňák (penalta), 61. Bora, 80. Holeček, 81. a 89. Hodač.

Fanshop banner