V sobotu hrají opět v pražských Satalicích
Klub

V sobotu hrají opět v pražských Satalicích

Redakce

Přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FK Zenit Čáslav se hraje v sobotu 28. ledna od 13,30 hodin na hřišti s umělou trávou v Praze Satalicích, čili podobně jako ve středu proti Mostu. Pro FK Mladá Boleslav to bude pátý přípravný duel letošní zimy.

Nejmodernější verzi umělé trávy na fotbalovém hřišti ve Sport areálu Satalice využili boleslavští fotbalisté již ve středu a v sobotu se tam vrátí, protože stav hracích ploch v areálu domácího Městského stadionu neumožňuje odehrát celé utkání. Satalický areál je z Mladé Boleslavi snadno dosažitelný po rychlostní komunikaci R10 a nedávno otevřené vysočanské radiále.

Boleslavští v dosavadní přípravě neprohráli. Porazili třetiligovou libereckou juniorku 5:0, prvoligový bulharský Volyn Luck 3:0, druholigový Most 3:1 a remizovali s druholigovým německým Karlsruhe 3:3. O sedmnáct nastřílených gólů se podělilo osm hráčů. Nejčastěji se trefil Marek Kulič, který je se čtyřmi góly dosavadním králem zimních střelců.
Po utkání s Čáslaví další tři přípravné duely hraje FK Mladá Boleslav v Turecku, kam odlétá v úterý 31. ledna.

Zcela mimo hráčský kádr je Tomáš Fabián, který se zotavuje z operace kyčle. V rekonvalescenci po zlomenině holeně činí velké pokroky Lukáš Opiela. S pochroumaným kolenem marodí Radek Šírl. Ve středu naskočil na necelou půlhodinu do hry Petr Wojnar, který je po operaci třísel. Podobný zákrok doléčuje Ivo Táborský. Kvůli drobnému zranění kotníku proti Mostu absentoval Jakub Synek, jenž by však měl být v sobotu schopný hry.

Fanshop banner