Střelami Kuliče a Bořila porazili druholigový Most
Klub

Střelami Kuliče a Bořila porazili druholigový Most

Redakce

V přípravném utkání na umělé trávě v pražských Satalacích se dvakrát trefil Bořil, jednou Kulič a Chramosta nedal penaltu. Vzhledem ke konci ledna se hrálo v příjemném počasí. Byly tři stupně nad nulou, nefoukalo, nepršelo, nesněžilo a občas i slunce vysvitlo.

V úvodu utkání Mostečtí naznačili snahu po otevřené hře. Holubova střela jen o pár centimetrů minula levou tyč boleslavské branky.
V 11. minutě po souboji Štípka s Rolkem nařídil sudí Pechanec penaltu ve prospěch Mostu. Jendruščák ji proměnil - 0:1.
V 16. minutě po faulu na Filla nedaleko mosteckého vápna poslal z trestného kopu Kulič krásný oblouček na Ščukovu hlavu, ale ten ze tří metrů trefil brankáře.
V 17. minutě svižný boleslavský útok odtáhl po pravé straně Zahustel a z jeho přízemní přihrávky se gólově prosadil Kulič - 1:1.
Ve 22. minutě Ščukovu povedenou ránu gólman vyrazil na roh. Ve 32. minutě bránící mostecký obránce zahrál rukou a výhodu pokutového kopu nabídl sudí boleslavským fotbalistů. Chramosta s penaltovou šancí naložil lajdácky, brankář jeho slabou a neumístěnou střelu snadno zneškodnil. Pět minut před přestávkou zakončoval mosteckou akci Berbr střelbou z úhlu, ale tísněn Kyselou dobře postaveného Millera neprostřelil.

Ve druhém poločase i přes změny v sestavě si Boleslavští udržovali herní převahu, kterou dvěma vítěznými góly potvrdil Bořil.
V 52. minutě vypálil mostecký Berbr z velké dálky a těsně minul pravou horní vingl boleslavské branky.
V 57. minutě předvedli Boleslavští kvalitní kombinační útok. Kysela rozehrál na Štohanzla, ten dal Fillovi a z jeho přihrávky skóroval Bořil - 2:1
. Poprvé po návratu ze žižkovského do boleslavského dresu.
V 70. minutě našel Bořil chytrou přihrávkou Kyselu, jehož snaha o technický oblouček přes gólmana bohužel nevyšla. V79. minutě si Miller snadno poradil s Holubovou střelou.
V 88. minutě po Štohanzlově centru přetaženém ke vzdálenější tyči Bořil efektně ve výskoku ranou bez přípravy pojistil zaslouženou boleslavskou výhru - 3:1.

Sestava FK Mladá Boleslav I.poločas: Miller - Kysela, Rolko, Johana, Kalina - Ščuk, Kúdela - Zahustel, Kulič, Fillo - Chramosta.
Sestava FK Mladá Boleslav II.poločas
: Miller - Kysela, Rolko, Dimitrovski, Kúdela - Janíček, Dudka - Bořil, Fillo (68. Wojnar), Štohanzl - Chramosta.

Sestava FK Baník Most: Bertelman - Ngueyen, Hofmann, Kura (46. Řehák), Procházka - Schut, Jendruščák (77. Jamrich) - Laušman, Holub, Kerbr - Štípek (36 Vodička, 72. Rosenko).

Góly: 17. Kulič, 57. a 88. Bořil - 11. Jendruščák

Rozhodčí: Pechanec - Melichar, Myška

Diváků: 75

Fanshop banner