Dorostenecký souboj vyhráli, i když hodně šancí zahodili
Klub

Dorostenecký souboj vyhráli, i když hodně šancí zahodili

Redakce

Přední celek české dorostenecké ligy boleslavští dorostenci přehráli především v druhé části utkání, kdy však promarnili mnoho střeleckých příležitostí. Hrálo na boleslavské umělé trávě v sobotním dopoledni 21. ledna.

První poločas začali boleslavští dorostenci špatně a brzo prohrávali. Do přestávky však dokázali vývoj skóre otočit. Už ve 4. minutě soupeř kolmo vysunul útočníka, ten dal přihrávku pod sebe a střelu, kterou brankář Brát vyrazil, další motorletský forvard dorazil - 0:1.
V 6. minutě poprvé ohrozili branku soupeře Boleslavští, po centru z levé strany hlavičkoval Láncz. V 11. minutě dostal Mehanović míč do běhu, nacentroval do vápna, ale jeho spoluhráči tam přiběhli pozdě. Ve 14. minutě trestný kop ze třiceti metrů Mehanović poslal mimo branku.
V 18. minutě Trvzníkovu přihrávku převzal Fridrich, obešel beka a centrem na přední tyč našel Prieložného, který míč usměrnil do branky - 1:1.

Ve 20. minutě nejprve Hošťálek střelou z vápna protáhl soupeřova brankáře a z následujícího rohu hlavičkoval Vraštil těsně mimo branku.
Ve 32. minutě krásnou kolmou přihrávku Mehanoviće perfektně převzal mezi obránci Mižič, obešel brankáře a vstřelil vedoucí gól - 2:1.

Ve 42. minutě Mehanović střílel těsně mimo branku.
Ve 44. minutě dostal Prieložný pěkný míč za obránce, s jedním si poradil a přihrál do výborné pozice Vraštilovi, který se nemýlil - 3:1.

Druhý poločas byl sice jednoznačně v režii boleslavských fotbalistů, kteří jistou kombinací a držením míče soupeře přehrávali, ale ve finální fázi postrádali větší kvalitu a tak dvougólové vedení už nezvýšili.
V 50. minutě Eliáš prošel po pravé straně před branku, nacentroval a Tvrzníkova sražená střela skončila rohovým kopem. V 53. minutě prověřil soupeř brankáře Bráta po zaváhaní boleslavských obránců na hranici pokutového území. V 60. minutě Lancz centroval z pravé strany a když se odražený míč dostal na hranici vápna k Vraštilovi, tak ten bez přípravy tvrdě vystřelil do spojnice tyče a břevna. V 63. minutě po Eliášově centru zakončoval úspěšně Láncz, ale brankář stačil vyrazit. V 65. minutě Tvrzník obešel brankáře, ale dostal se z dobré pozice a následnou střelou minul branku. V 79. minutě Křapka připravil střeleckou pozici Novákovi a ten prudkou střelou mířil těsně vedle pravé tyče brankáře. V 81. minutě Láncz v gólové šanci po přihrávce Eliáše zamířil do brankáře hostí. A v poslední minutě se Novák sice uvolnil ve vápně, ale nedokázal prostřelit soupeřova brankáře.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Brát - Živnustka, Křapka, Hošťálek (45. Hůlka), Fidrich - Vraštil, Tvrzník (66. Geissler) - Mižič (45. Eliáš), Láncz, Mehanović (45. Novák) - Prieložný (66. Klobása).

Góly FK MB U19: 18. Prieložný, 32. Mižič, 44. Vraštil

Fanshop banner