Po dvou zápasech doma odjedou ke třem dalším opět do Turecka
Klub

Po dvou zápasech doma odjedou ke třem dalším opět do Turecka

Redakce

V sobotu 21. ledna se fotbalová výprava vrátila z prvního soustředění v tureckém Beleku, kam se po týdenním trénování v tuzemských podmínkách zase vrátí. Při prvním tureckém soustředění Boleslavští sehráli dvě utkání, při druhém na ně čekají tři soupeři.

V závěru ledna se střetnou s dvěma českými druholigovými týmy Mostem a Čáslaví (vždy od 13,30 hodin). Středeční přípravné utkání s Mostem se hraje na hřišti UMT Praha-Satalice. Tato varianta v případě nepříznivého počasí může nastat i pro sobotní utkání s Čáslaví.
Při druhém tureckém soustředění, na které odletí pravděpodobně v posledním lednovém dnu, poměří síly a schopnosti s velmi kvalitními soupeři bulharské, rumunské a ukrajinské ligy.
Generálkou na tuzemskou Gambrinus ligu bude domácí duel s druholigovým Varnsdorfem.

Přehled zimních přípravných utkání

Středa 11. ledna FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec"B" 5:0

Pondělí 16. ledna Karlsruhe SC - FK Mladá Boleslav 3:3

Pátek 20. ledna FK Volyn Luck - FK Mladá Boleslav 0:3

Středa 25. ledna FK Mladá Boleslav - FK Baník Most

Sobota 28. ledna FK Mladá Boleslav - FK Zenit Čáslav

Čtvrtek 2. února FC Steaua Bukurest - FK Mladá Boleslav

Sobota 4. února FK Ludogorec Razgrad - FK Mladá Boleslav

Úterý 7. února FK Metalurg Doněck - FK Mladá Boleslav

Neděle 12. února FK Mladá Boleslav - FK Slovan Varnsdorf

Trojice českých soupeřů (Most, Čáslav, Varnsdorf) je ve spodní polovině druholigové tabulky po podzimní sezóně. Ovšem v letošní zimní přípravě dokázal například Varnsdorf porazit prvoligový Liberec 2:1. Čáslav v lednu prohrála s prvoligovou Příbramí 0:4.

FC Steaua Bucurest je slavný rumunský klub. V současné domácí nejvyšší soutěži, která má osmnáct účastníků, je čtvrtý s ambicemi postupu do Evropské ligy. Klubovou vitrínu má přeplněnou trofejemi. Třiadvacetkrát vyhrál rumunskou ligu (naposledy 2006), dvacetkrát rumunský pohár (naposledy 2011) a v roce 1986 zvítězil v Lize mistrů i v evropském superpoháru.

FK Ludogorec Razgrad je vedoucí tým bulharské nejvyšší ligy (A Grupa). Z patnácti podzimních zápasů jenom jeden prohrál podobně jako CSKA Sofia, před kterou vede jen o skóre. V bulharském poháru se probojoval už do čtvrtfinále. Je senzací bulharské A Grupy, neboť před třemi roky ještě hrával třetí ligu, do elitní soutěže postoupil poprvé v historii vloni a hned usiluje o titul a účast v evropském poháru. Razgrad je město s necelými čtyřiceti tisíci obyvateli, tedy srovnatelné s Mladou Boleslaví.

FK Metalurg Doněck je v ukrajinské nejvyšší soutěži (Premier Liha) osmý, když z dvaceti odehraných zápasů devět vyhrál a devět prohrál. Elitní ukrajinskou ligu hraje od roku 1998 a největších úspěchů dosáhl, když třikrát obsadil třetí místo (2002, 2003 a 2005). Předloni se probojoval do finále ukrajinského poháru, kde v prodloužení podlehl týmu Tavrija Simferopol 2:3.

Fanshop banner