Ukrajincům nasázeli tři góly
Klub

Ukrajincům nasázeli tři góly

Redakce

V druhém utkání tureckého soustředění porazili boleslavští fotbalisté tým ze středu ukrajinské nejvyšší ligy. V prosluněném odpoledni se o góly přičinili Chramosta, Kalina a Kulič.

První poločas začali Boleslavští mimořádně zdařile, neboť za deset minut vedli o dva góly. V 6. minutě Kúdela ve středu hřiště získal míč a kolmicí uvolnil Chramostu, který střelou po zemi podél brankáře otevřel skóre - 0:1.
V 10. minutě
vyrazili Boleslavští po protivníkově jalovém rohovém kopu do brejku, jenž soupeř zastavil až rukou na hranici vlastního pokutového území. Z následného trestného kopu se přes zeď trefil Fillo - 0:2.
V 15. minutě zahrozili hráči ukrajinského mužstva. Nadějnou příležitost pádem pod nohy útočníka Šeda zlikvidoval. Boleslavský gólman byl úspěšný i o čtyři minuty později při střele ze dvaceti metrů, kterou vyrazil na roh. Ve 31. minutě Zahustel vysunul do volného prostoru Chramostu, kterému se nepovedl úmysl přelobovat brankáře a míč tak skončil v Nedilkově náručí.

Do druhého poločasu poslal trenér Koubek podobně jako v předchozím zápase hodně pozměněnou sestavu, která vedení zvýraznila jedním gólem.
Ve 48. minutě Kalina přihrávkou pod sebe našel na hranici pokutového území Kuliče, který střelou po zemi těsně minul branku. Za deset minut se ke střele ze dvaceti metrů odhodlal Ščuk, ale brankáře nepřekonal. V 60. minutě měl ukrajinský tým gólovou šanci, první v druhé půli a poslední v celém utkání. Po kolmé přihrávce postupoval soupeřův hráč z pravé strany sám na Šedu, ale v koncovce minul branku.
V 76. minutě Wojnar uvolnil Řezníčka, jenž centrem našel před brankou Kuliče, který nemilosrdně prostřelil brankáře - 0:3
. Necelých pět minut před koncem si Šeda snadno poradil se střelou z hranice pokutového území.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Kysela, Johana, Dimitrovski, Kalina - Ščuk, Kúdela (30. Dudka) - Zahustel, Fillo, Štohanzl - Chramosta.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase
: Šeda - Kúdela, Rolko, Dimitrovski, Kalina - Dudka (72. Wojnar), Ščuk - Synek, Kulič, Bořil - Řezníček.

Sestava Volyn Luck: Nedilko (46. Romanenko) - Siminin (46. Planič), Maslo, Ščandryk, Leandro - Gerasymyuk (46. Stevič), Ščarpar, Izvoranu (46. Goeber), Pylypchuk (62. E. Pychkur) - Lopec, O. Pychkur (46. Oliveira).

Góly: 6. Chramosta, 10. Fillo, 76. Kulič

Fanshop banner