Porazili staršího soupeře i v oslabení
Klub

Porazili staršího soupeře i v oslabení

Redakce

V přípravném utkání se starším dorostem SK Kosmonosy, kde působí mnoho hráčů, kteří prošli mládežnickými družstvy FK Mladá Boleslav, nebyla nouze o vzrušení v osobních soubojích.

Do utkání vstoupil lépe boleslavský tým a po pár prvních přihrávkách se ve třetí minutě napřáhl Hodač a překvapil brankáře Splídka - 1:0. Kosmonosy pečlivě bránily a po zisku míče se pokoušeli o rychlé přečíslení. Boleslavští hráči více drželi míč, ale ve finální fázi svých akcí byli nepřesní a zbrklí. Holeček, Hodač i Razák už brankáře soupeře nepřekvapili.
Ve 26. minutě si hrál Holeček tak dlouho s míčem, až o něj přišel, a jelikož byl v tu chvíli posledním hráčem boleslavské defenzívy, nabídl soupeři jednoduché vyrovnání - 1:1.

Boleslavští opět přitlačili soupeře před jeho branku.
Ve 30. minutě po rychlé kombinaci se podruhé v utkání trefil Hodač, když ze střední vzdálenosti přehodil Splídka - 2:1.
Ve 35. minutě předvedli velmi povedenou kombinaci Kosmonosy, kdy po krásné kolmici a ještě hezčím centru zakončoval osamocený útočník gólovou střelou - 2:2
.

Do druhé půle opět lépe vstoupila Boleslav. Ve 48. minutě se individuálně prosadil Razák v pokutovém území, kde byl faulován. Sudí nařídil penaltu, ke které se postavil faulovaný Razák a dal vedoucí gól - 3:2.
Od té doby se hrálo pouze na jednu branku, a to kosmonoskou. Byla otázka, jestli se Boleslavští přes červenou hráz bránících protihráčů prosadí nebo ne. Přibývalo hecování a ostrých zákroků z obou stran. Vzrušenou atmosféru neunesl boleslavský Bora, který zbytečným nesportovním chováním k protihráči oslabil družstvo. „I když jej rozhodčí pouze vykázal uklidnit na lavičku, záměrně jsem jej do hry již nepustil, aby si uvědomil, že takové chování do fotbalu nepatří a že ubližuje jak sobě, tak týmu, který musel dohrávat v deseti. V žádném případě to nebylo nějaké gesto vůči soupeři," vysvětlil okolnosti Borova vyloučení boleslavský trenér Martin Mrvík.

A tak od 65. minuty hrály Kosmonosy přesilovku. Obraz hry se však výrazně nezměnil. Boleslavští byli nadále aktivnějším a nebezpečnějším týmem, a to i když dohrávali v devíti lidech bez zraněného Kateřiňáka. Ve dvojnásobném oslabení dokázali atakovat soupeřovu branku a v poslední minutě dokonce přidali gól.
Po hezké kombinaci, při které míč putoval od Zemánka přes Horvátha k Martínkovi, posledně jmenovaný potvrdil vítězství gólovým zakončením - 4:2
.
Poslední slovo měl v nastaveném čase Horváth, jeho hezká střela však minula jen o kousek pravou tyčku soupeřovy branky.

„Z naší strany nebylo utkání herně dobré. Zkoušeli jsme jiné typy rozestavení, než jsme do této chvíle hráli a na hráčích bylo znát, že se neumí v daných prostorech správně pohybovat. Navíc soupeř předvedl v obrané činnosti velmi dobrý výkon a nepustil nás v podstatě do jiné brankové příležitosti, než které jsme proměnili. I přesto jsme měli utkání zvládnout lépe," ohlédl se za vyhecovaným střetnutím Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U17 I. poločase: Frinta - Jonáš, Kahoun, Nedošetko, Šimáček - Razák, Holeček, Hodač - Horváth, Kubelka, Lacek.
Sestava FK Mladá Boleslav U17 II. poločase:
Malík - Kahoun, Kozma, Houžvička - Kocourek, Zemánek, Kateřiňák, Razák (75. Horváth) - Martínek, Kubelka, Bora.

Góly: 3. a 30. Hodač, 48. Razák (penalta), 89. Martínek.

ČK: 65. Bora (MB)

Fanshop banner