Kulič byl u všech gólů, poprvé se trefil Fillo
Klub

Kulič byl u všech gólů, poprvé se trefil Fillo

Redakce

První zápas tureckého soustředění se hrál v Beleku za takřka ideálních podmínek. Hru ztěžoval pouze místy nárazový vítr. Trenéři byli s hrou spokojení, neboť navzdory velké tréninkové zátěži předvedli hráči chuť do ofenzivního fotbalu.

Proti týmu z druhé německé bundesligy měli Boleslavští většinou navrch a zejména v prvním poločase soupeře výrazně přehrávali. Nedokázali však všechny šance přetavit v góly. Druhý poločas se hra vyrovnala a německý soupeř nakonec dokázal vyrovnat z penalty v poslední minutě. S kapitánskou páskou odehrál první poločas poprvé v boleslavském dresu Martin Fillo a hned se uvedl gólem.

První šanci si vypracovali Boleslavští již v 5. minutě. Při standardní situaci zahrávané Kuličem soupeřova obrana neobsadila Rolka, ale ten v dobré pozici netrefil míč. O dvě minuty později sérii standardních situací zakončil Kysela tečovanou střelou, kterou německý brankář zázračně vyrazil.
V 8. minutě po Millerově hrubé chybě v rozehrávce se soupeř lehko dostal do vedení - 1:0.
Ovšem o minutu později bylo skóre srovnané. Synek vynikající kolmicí vysunul Kuliče, který chladnokrevně obešel gólmana a vyrovnal - 1:1.
Ve 14. minutě gólovou šanci soupeře u levé tyče zlikvidoval Miller. A v 17. minutě se Boleslavští opět radovali. Kalinova standardní situace z hloubky hřiště propadla u zadní tyče k neobsazenému Kuličovi a ten svým druhým gólem otočil vývoj utkání - 1:2.
Ve 24. minutě Zahustelovu střelu, jíž zakončil samostatný průnik, na poslední chvíli srazil obránce na roh. Ve 28. minutě po Kuličově rohovém kopu se přes Filla míč dostal k Johanovi, jenž zakončil z dobré pozice nad.
Ve 30. minutě po Kuličově standardní situaci dobře hlavičkoval Zahustel, ale brankář Karlsruhe předvedl opět výborný zákrok. V té samé minutě Kulič vystihl rozehrávku soupeře a vybojoval míč pro Synka, který v rychlosti přešel přes obránce a tváří v tvář strážci branky zvolil střelu po zemi, ale tu mu brankář skvěle chytil.
Ve 35. minutě nastalo po delší době vzrušení i před Millerem, ovšem útočník soupeře v pádu hlavou netrefil centrovaný míč do branky.
Ve 38. minutě aktivní Kulič po samostatné akci v pokutovém území zakončoval po zemi k levé tyči, ale brankář byl opět na místě. A z protiútoku Karslruhe vyrovnal. Rychlé otočení hry boleslavská obrana nedokázala zachytit a soupeř se gólově prosadil - 2:2. Přesto Boleslavští poločas vyhráli. Ve 41. minutě rozehrál Kulič nápaditě rohový kop ve spolupráci s Kyselou, který na hranici pokutového území uvolnil Filla, jenž se hned při svém prvním startu v boleslavském dresu zapsal mezi úspěšné střelce - 2:3.

Druhý poločas začal německou šancí po centru z pravé strany. V 54. minutě ji Miller zlikvidoval. V 59. minutě Chramostovu vynikající kolmici nedokázal v jasné gólové šanci zužitkovat Kúdela. V 72. minutě byl opět v akci Miller, když zlikvidoval brejkový útok. V 73. minutě pálil Kysela ze dvaceti metrů těsně vedle branky. V 81. minutě Řezníček zády k brance elegantně uvolnil Chramostu, ten však v gólové šanci minul branku.
V poslední minutě utkání při německém rohovém kopu stáhl v pokutovém území Řezníček protihráče a z nařízené penalty soupeř šťastně vyrovnal - 3:3.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Miller - Kysela, Johana, Rolko, Kalina - Ščuk, Janíček - Zahustel, Kulič, Fillo - Synek.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase
: Miller - Kysela, Janíček, Rolko, Dimitrovski - Kúdela, Dudka - Bořil, Chramosta, Štohanzl - Řezníček.

Sestava Karlsruhe SC: Orlishausen - Staffeldt, Soumaré, Rada, Konrad - Thioune, Calhanoglu - B.Müller, Buckley (77. Ngwat-Mahop) - Timm, Iashvili.

Góly: 8. a 90 Iashvili, 38. Buckley - 9. a 17. Kulič, 41. Fillo

Fanshop banner