Sezónu odstartovali s herní i střeleckou chutí
Klub

Sezónu odstartovali s herní i střeleckou chutí

Redakce

První utkání v roce 2012 hráli sedmnáctiletí dorostenci na umělé trávě v areálu mladoboleslavského městského stadionu v rámci memoriálu V. Marečka s dorosteneckým soupeřem, který do Mladé Boleslavi přicestoval z Liberce.

Po celé utkání byli boleslavští hráči lepším týmem a soupeře nepustili do vážnější šance. Hned v úvodu utkání otevřel skóre Kozma, když doklepl do prázdné branky dobře rozehranou standardní situaci - 1:0.
Vzápětí se dobře orientoval v pokutovém území Martínek a zasloužené vedení zvýšil - 2:0. Třetí branka padla po dobře zahraném rohovém kopu, když Hodač našel krásně zavěšeného Kozmu a ten se hlavou nemýlil - 3:0.
Brankou do šatny završil dobrý poločas Hodač, když ho nádherně uvolnil Kocourek přihrávkou přes tři hráče soupeře - 4:0.

Druhý poločas se podobal prvnímu. Boleslavští stále diktovali tempo hry a vytvořili si mnoho příležitostí. Bohužel je nedokázali všechny proměnit. Několikrát se krásnou kombinací dokázali uvolnit a pronikat samostatně na brankáře hostů, který druhý poločas držel svůj tým a byl strůjcem toho, že Liberec neodjížděl z větším přídělem než šesti branek. Aktivní byl Holeček, který celkem čtyřikrát vyzkoušel pozornost brankáře hostů, ale ani jednou neuspěl. O střelbu se pokoušel i Horváth, ovšem také neúspěšně. Branku nevstřelil ani Kocourek a Kubelka z Lackem, kteří stáli osamoceni před brankářem hostů.
Dva góly do liberecké sítě padly až v poslední deseti minutách. Dvakrát se prosadil Lacek. Nejprve využil přihrávku Kubelky - 5:0. A v předposlední minutě zužitkoval spolupráci s Horváthem - 6:0.

Trenér Martin Mrvík byl po utkání pochopitelně spokojený: „Kluci pracovali, jak jsem si představoval a hráli s chutí. Jsem rád, že všichni hráči podali nadprůměrné výkony a proto musím chválit celkově celý tým. Výhra nás jistě povzbudí do následné náročné práce v přípravném období. I přesto bych výsledek nepřeceňoval a zůstal nohama na zemi. Soupeř přijel hodně oslabený o několik hráčů základní sestav, které postihla viróza."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Výda (41. Frinta) - Jonáš (41. Nedošetko), Kozma, Pajer, Houžvička (41. Kahoun) - Kateřiňák (41. Holeček) - Kocourek (55. Razák), Zemánek, Hodač (41. Horváth) , Bora (41. Lacek) - Martínek (55. Kubelka).

Góly: 3. a 30. Kozma, 72. a 78. Lacek, 9. Martínek, 39. Hodač.

Fanshop banner