Termíny dvou zápasů v Turecku jsou posunuté
Klub

Termíny dvou zápasů v Turecku jsou posunuté

Redakce

Na jihu Turecka našli fotbalisté příhodnější počasí, než jaké je nyní ve střední Evropě. Potvrdil to mailovou informací Filip Toncar, člen realizačního týmu zodpovědný za přípravu brankářů.

„Je tady nádherně, to znamená jasno, bezvětří a teplota vzduchu kolem čtrnácti stupňů Celsia, čili ideální podmínky pro trénování," napsal Filip Toncar z Turecka.

Mladoboleslavští fotbalisté se z Pojizeří přes rakouskou Vídeň přesunuli do turecké Antalye v pátek 13. ledna. V programu týdenního tureckého soustředění mají fotbalisté třífázové tréninkové zatížení a dvě přátelská utkání.
Například hned první den pobytu, to znamená v sobotu 14. ledna dopoledne absolvovali na hřišti s přírodním trávníkem soubor prostorových her s velkou kondiční náročností, odpoledne pokračovali intervalovými hrami doplněnými na závěr tréninkové jednotky posilováním a stabilizačními cviky. Večer všichni strávili ještě hodinu v posilovně.

V termínech přípravných utkání došlo k drobným posunům. S německým Karlsruhe SC budou hrát v pondělí 16. ledna a s ukrajinským Volyn Lutsk v pátek 20. ledna. Tedy v obou případech o den později, než byl původní záměr.

„Ze zdravotních důvodů individuální tréninkové programy měli Opiela, Táborský a Johana, přičemž poslední dva jmenovaní by se v nejbližších dnech měli připojit k mužstvu a připravovat se naplno," upřesnil Filip Toncar. Do Turecka neodletěli Šírl zraněný z přípravného utkání proti Liberci"B" a Fabián, jenž je v rekonvalescenci po operaci kyčle.

Fanshop banner