Odešel Procházka a přišel Fillo
Klub

Odešel Procházka a přišel Fillo

Redakce

Těsně před odletem FK Mladá Boleslav na první turecké soustředění došlo k hodně zajímavé rošádě mezi prvoligovými kádry Mladé Boleslavi a Plzně. Z Mladé Boleslavi odešel Václav Procházka a místo něho přišel z Plzně Martin Fillo.

Sedmadvacetiletý Václav Procházka je plzeňským odchovancem a tudíž se letošním přestupem vrací do klubu, kde vyrostl. V FK Mladá Boleslav působil čtyři a půl roku od léta 2007 na postu stopera nebo defenzivního záložníka. V modrobílém dresu odehrál 106 ligových utkání a nastřílel 10 gólů. Jeden z nejhezčích vloni z trestného kopu do plzeňské sítě ...
Ofenzivní záložník Martin Fillo v únoru oslaví šestadvacáté narozeniny. Podobně jako Procházka je odchovancem plzeňského fotbalu. V lednu 2005 o něho usilovala pražská Sparta, ale zůstal v Plzni s jistotou častějšího hraní. O tři roky později, v lednu 2008, přestoupil do norského klubu Viking Stavanger, odkud se po třech letech vrátil do Plzně. V uplynulém roce nehrál však pravidelně a v médiích se spekulovalo, že se poškorpil s trenérem Vrbou. V dresu Plzně odkopal 99 ligových utkání a nastřílel dvacet gólů. Nastoupil také pětkrát v českém reprezentačním dresu, aniž se gólově prosadil. V norské lize si připsal v 75 utkáních 14 gólů. S Plzní má ještě smlouvu na příštích dva a o formě působení pětadvacetiletého záložníka v Mladé Boleslavi se bude jednat v následujících dnech.

Fanshop banner