Přípravu začali s cílem bojovat na jaře o titul
Klub

Přípravu začali s cílem bojovat na jaře o titul

Redakce

Od čtvrtečního odpoledne 5. ledna trénuje parta dorosteneckých hráčů, kteří mají jasnou sportovní touhu poprat se o titul mistra České republiky ve své věkové kategorii.

Na první trénink dorazili skoro všichni hráči týmu tvořeného třemi brankáři a devatenácti hráči. Pouze tři (Kocourek, Malík, Šimáček) si prodloužili dovolenou povinným lyžařským kurzem.
„Jsem rád, že se kluci sešli v tak hojném počtu a že jsou zdraví. Hned první trénink byla vidět obrovská chuť a to mě moc potěšilo. Kádr až na drobné změny zůstává stejný a tak se ho společně s trenérem Saidlem pokusíme posunout o kousek dál. Čeká nás dlouhá a náročná zimní příprava a mým aktuálně jediným přáním je, zvládnout ji celou s co největší hráčskou účastí, bez nemocí a vážných zraněních,"
uvedl trenér Martin Mrvík k zahájení přípravy.
Do týmu počítá i hráče, kteří po absolvování zimní přípravy budou nadále působit na hostování v jiných klubech (například Malík a Šimáček). Po podzimní části v družstvu skončili Dominik Veselý a Theodor Červenka, naopak se do přípravy zapojil Honza Zemánek a po zranění se pomalu připojuje Marek Krumpholc. Jinak se podzimní kádr nezměnil.

První tréninkový den roku 2012 si kluci zahráli fotbálek, na kterém bylo vidět, že se těšili a zároveň byl i znát měsíční herní výpadek. Nepřesnos.ZŠti však nahrazovali obrovskou chutí do fotbalu.
Druhý den podstoupili testy, na kterých bylo hned poznat, kdo se přes svátky udržoval a kdo odpočíval. Po prvních dvou dnech měli hráči volný víkend a od pondělí 9. ledna najeli na každodenní tréninkový rytmus.

Družstvo FK Mladá Boleslav U17 sehraje patnáct přípravných utkání. První na domácím hřišti v sobotu 14. ledna od 12,15 hodin na umělé trávě v areálu Městského stadionu v rámci turnaje Memoriálu V. Marečka. Poslední týden v lednu odjede na kondiční soustředění do Horního Maršova. První mistrovské utkání sehraje až v polovině března.

Plán známých přípravných utkání FK MB U17 v zimě 2012

Sobota 14. ledna od 12,15 hodin FK MB - Slovan Liberec
Středa 18. ledna od 16,45 hodin FK MB - SK Kosmonosy na 9.ZŠ
Sobota 21. ledna od 13 hodin Bohemians - FK MB
Pondělí 23. ledna odjezd na soustředění do Horního Maršova
Středa 25. ledna od 16 hodin Trutnov - FK MB
Sobota 28. ledna od 14 hodin Hradec Králové - FK MB
Sobota 28. ledna po utkání návrat ze soustředění do MB
Sobota 4. února od 12,15 hodin FK MB - Baumit Jablonec
Středa 8. února od 16,30 hodin Dukla Praha - FK MB
Sobota 11. února od 10,15 hodin FK MB - AC Sparta Praha
Čtvrtek 16. února od 16,30 hodin Slovan Varnsdorf - FK MB
Neděle 19. února od 10 hodin Pardubice - FK MB
Sobota 25. února utkání turnaje Memoriál V.Marečka
Sobota 3. března od 14 hodin Viktoria Plzeň - FK MB
V sobotu 10. března nebo v neděli 11. března poslední přípravné utkání v Příbrami týden před úvodním mistrovským utkáním jarní sezóny.

Fanshop banner