V zimní přípravě dorostencům budou častými soupeři dospělí
Klub

V zimní přípravě dorostencům budou častými soupeři dospělí

Redakce

Starší dorost FK Mladá Boleslav U19 se v novém roce 2012 poprvé sešel ve středu 4. ledna a navázal na dlouhodobý tréninkový proces aktuálního ročníku 2011/12 pod trenérem Jiřím Saňákem.

Dvouměsíční nesoutěžní období, neboť první mistrovské utkání sehrají starší dorostenci až 3. března v Pardubicích, vyplní náročnými tréninkovými jednotkami, herním soustředěním v areálu Sporthotelu Tichá Orlice v Ústí nad Orlicí a přípravnými zápasy vesměs s mužskými soupeři. „Hráč, který chce být úspěšný, sám musí pochopit, že je nyní ideální doba k odstranění individuálních nedostatků," vyzval své svěřence trenér starších dorostenců Jiří Saňák a zdůraznil, že společně bude družstvo pracovat na fyzické kondici a především síle, ve které má rezervy, na součinnosti ve všech fázích hry a rozvoji dynamické techniky.

Kádr mladoboleslavského účastníka nejvyšší dorostenecké soutěže doznal po skončení podzimní sezóny značných změn. Pět hráčů (kapitán Šimek, nejlepší střelec Horák a další talentovaní hráči Tvrdý, Boček a Rozsíval) se posunuli o kategorii výš do juniorského týmu FK Mladá Boleslav"B" hrající ČFL. „Je to velké ocenění hráčů a motivace pro celé družstvo do další práce," prohlásil trenér Jiří Saňák.
K dalším kádrovým změnám patří výpadek zraněných Bastera (po operaci svalu) a Lakatoše. Naopak do týmu se vrátili z hostování Prieložný a Živnůstka. O místo v sestavě se bude prát osmnáct hráčů a tři brankáři.

S jakými cíli půjde FK Mladá Boleslav U19 do jarní mistrovské sezóny? Odpověď hlavního kouče Jiřího Saňáka je zavazující:
„Jarní sezóna bude velmi náročná z pohledu tvorby nových herních, sociálních a týmových vazeb. Přesto se chceme posunout v ligové tabulce blíž ke špičce, chceme vyhrát více utkání než na podzim a také vstřelit o více gólů. Nejdůležitějším faktorem naší spolupráce bude vzájemný respekt a komunikace. O nasazení, přístupu, dřině a makání se v našem družstvu nediskutuje, to jsou samozřejmé základní kameny našeho fotbalového života."

Plán přípravných utkání FK MB U19 v zimě 2012

Sobota 19. ledna od 10 hodin Slavoj Vyšehrad (muži) - FK MB
Sobota 21. ledna od 10 hodin FK MB - Motorlet Praha
Neděle 22. ledna od 12 hodin Čižová (muži) - FK MB
Sobota 28. ledna od 14 hodin Hlavice (muži) - FK MB
Středa 1. února od 14 hodin Slovan Liberec"B" - FK MB
Sobota 4. února od 13 hodin FK MB - Dukla Praha
Sobota 11. února od 12 hodin Baumit Jablonec"B" - FK MB
Sobota 18. února od 14 hodin Pěnčín Turnov (muži) - FK MB
Pondělí 20. února odjezd na soustředění do Ústí nad Orlicí
Středa 22. února od 17,30 hodin Ústí nad Orlicí (muži) - FK MB
Sobota 25. února od 11 hodin Hradec Králové - FK MB
Sobota 25. února po utkání návrat ze soustředění do MB

Fanshop banner