Hráči absolvovali neoblíbené testy na FTVS
Klub

Hráči absolvovali neoblíbené testy na FTVS

Redakce

Málo chvil v zimním přípravném období fotbalisté milují. Snad jedině regeneraci ve vířivce a následné poklábosení u kafíčka. Na nejvyšším stupni odporu jsou testy na pražské FTVS, které v neoblíbenosti sotva něco jiného předčí.

Fotbalisté FK Mladá Boleslav testování v laboratoři sportovní motoriky FTVS v Praze postoupili ve středu 4. ledna na úvod zimní přípravy. A znova je testování čeká na konci přípravy, aby měli trenéři jasno, jak poctivě se hráči snažili a jak komu série tréninků zlepšila kondici. Chytré počítačové programy odhalí každé lajdáctví a potvrdí zodpovědné úsilí.

V laboratoři sportovní motoriky FTVS fotbalisté prošli základní lékařskou prohlídkou, zjišťováním aktuálního stavu svalové hmoty a množství tuků i vody v organismu. Následoval test stability a na závěr prověření fyzické kondice. Závěrečná fáze hraničila se středověkým mučením. Spočívá v tom, že na běžícím pásu, který postupně zrychluje, kluše testovaný sportovec až do úplného vyčerpání. Při tom dýchá do náhubku pod skřípnutým nosem. Nejzdatnější jsou pod odborným dohledem týráni až čtvrthodinu, slabší jedinci odpadají krátce po desáté minutě. Dvakrát až třikrát tolik času následně potřebují na zklidnění a nabrání sil k běžnému žití.

„Rozdíly mezi hráči pochopitelně jsou, ale kdo konkrétně je nejlepší a kdo nejslabší, je interní informace pro trenéry," odmítl zveřejnění výsledků testů kondiční trenér Martin Třasák. Jenom prozradil, že vedoucí lékař laboratoře sportovní metodiky FTVS se upřímně podivoval nad fyzickou zdatností většiny mladoboleslavských fotbalistů bezprostředně po vánoční dovolené, když jsou teprve na startu kondiční přípravy.

Fanshop banner