Pro některá turecká utkání už znají soupeře
Klub

Pro některá turecká utkání už znají soupeře

Redakce

Mladoboleslavští odletí v průběhu zimní přípravy dvakrát do Turecka, kde sehrají celkem pět přípravných utkání. Samozřejmě s kvalitními zahraničními soupeři, kteří je řádně prověří a připraví na jarní Gambrinus ligu.

„Jsem trenér, který ke kondiční přípravě nepotřebuje pobyt v Himalájích," tvrdí Miroslav Koubek, který i v zimní přípravě pro zlepšení vytrvalosti a síly dává přednost cvičením s míčem v přirozených fotbalových podmínkách. „Messi ve své kariéře ani jednou netrénoval bez míče v horách," je Koubkovo oblíbené rčení. Proto si naplánoval obě soustředění, kondiční i herní, na prohřáté pobřeží Středozemního moře. „Využívám dobré ekonomické kondice klubu k dvojímu pobytu v klimaticky příhodných podmínkách," komentoval opakované lety na tureckou Riviéru.

Na prvním soustředění zaměřeném více na kondici sehraje mužstvo dvě přípravná utkání. Nejprve v neděli 15. ledna proti německému Karlsruher SC a potom ve čtvrtek 19. ledna proti ukrajinskému Metalurh Doněck.
Na druhém soustředění s prioritou ladění herního projevu jsou naplánovaná tři utkání. První ve středu 1. února s rumunským týmem Steaua Bukurešt, druhé v pátek 3. února pravděpodobně opět s ukrajinským týmem a třetí na pondělí 6. února je ještě v jednání.

Fanshop banner