Zimní přípravu začali v teplém dopoledni
Klub

Zimní přípravu začali v teplém dopoledni

Redakce

V nezvykle příznivých klimatických podmínkách začali přípravu mladoboleslavští fotbalisté. V úterý 3. ledna 2012 dopoledne bylo pět stupňů nad nulou, když vyběhli na zelený trávník v areálu městského stadionu v Mladé Boleslavi.

Trenér Miroslav Koubek přízeň počasí bral s nadhledem. „Už je mi přes šedesát let, takže pamatuji skoro všechno. Podobné teplo při zahájení zimní přípravy, jako je letos, bylo například i v osmaosmdesátém roce," pravil s úsměvem. Na dotaz, zda pod vlivem příhodného domácího počasí nezruší soustředění na jihu Evropy, odvětil: „Turecko rušit nebudeme, odletíme tam právě v době, kdy se tady začne ochlazovat."
Jarní ambice mladoboleslavského mužstva jsou jasné. „Hráčům jsem v kabině na úvod řekl, že naším cílem je útočit na taková postavení, která zaručují postup do evropského poháru a účast v něm vybojovat," řekl Miroslav Koubek. Dobře ví, že kvalitní příprava je základ dobré herní formy, ale sama o sobě dobré výsledky nezaručuje. O ty se musí hráči poprat v každém ze čtrnácti jarních mistráků. A navrch i ve střetnutích Ondrášovka cupu.

Fanshop banner